gaming sinds 1997

NBA 2K7

Weer een sportspel… inderdaad, het zoveelste in zijn soort, en toch… De 2k-serie heeft toch reeds voor de nodige vernieuwingen en verbeteringen gezorgd op gameplaygebied. Begin maar met de vergelijking NBA Live 06 en NBA 2k6; het is een wereld van verschil op alle vlakken (met 2k6 dat torenhoog boven zijn EA Sports-tegenhanger uitkwam). Kan dit jaar hetzelfde gezegd worden?

Daar waar de 2k Sports-reeksen wat punten moeten inleveren op het gebied van graphics, maken ze het meer dan goed wat de gameplay betreft. Om te beginnen is er nog steeds de shotstick, je rechter analoge stick, waarmee je je soort shot kan kiezen. Een perfect voorbeeld hier is de mogelijkheid om de manier van je lay-up te selecteren naar gelang de spelsituatie (iets wat bij de concurrentie niet mogelijk is). Stel, je bent alleen door op een fast-break, maar je wordt achtervolgd door een reus van een man die gaat voor het blok. Bij NBA Live heb je niet veel keuze; je gaat naar doel en krijgt die bal weer in je gezicht. Bij 2k7 daarentegen kan je kiezen voor een aanvankelijk gewone poging, maar na het zien van die bonenstaak heb je de mogelijkheid nog om te veranderen naar een lay-back waardoor je letterlijk je tegenstander voorbij vliegt en de bal in het net werkt. Ook in verdedigend opzicht kan je de shotstick gebruiken. Zo kan je het soort steal bepalen (de bal naar je toe trekken, wegduwen of gewoon buiten tikken), een snel pasje doen om je tegenstander bij te blijven, … noem maar op. Zowat iedere beweging binnen het basketbal kan hier gebruikt worden en voor een liefhebber als ikzelf is dat adembenemend!

Ik zei dat de 2k-games moeten inleveren qua graphics, maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Ze doen het nog steeds niet slecht, in tegendeel zelfs. Spelers beginnen pas te zweten na verloop van tijd, hesjes worden nat, de bal is gedetailleerd,… Waar het schoentje echter wringt, zijn de gezichten van bepaalde spelers. Je kan ze wel herkennen, maar ze lijken jammer genoeg niet echt op hun real-life tegenhangers (of toch niet helemaal).

Daarnaast is er ook de prachtige inkleding van het geheel: je hebt het gevoel naar een echte wedstrijd op te te kijken, en dan vooral tijdens de half-time break met Kenny’s Stamp Of Approval. Eén van de commentatoren (Kenny dus) geeft een klein overzicht van welke spelers het bijzonder goed of bijzonder slecht gedaan hebben in de eerste helft. Of bij een perfect uitgevoerde fast-break krijg je de “Toyota Fast-Break Cam” te zien waar je een replay krijgt van de actie. Er zijn ook nog verslagen van korte interviews te horen tijdens de wedstrijd. Al dit samen kleedt het spel ongelooflijk goed in en zorgt ervoor dat je je echt bij het spel betrokken voelt.

Naast al dit lekkers zijn er ook nog een nieuwe game mode, de ’24:7 Next’. Je kan het een beetje vergelijken met NBA Street. Je begint met een karakter en moet hem opbouwen tot één van de beste spelers op de buitenpleintjes. Eigenlijk verschilt dit niets van de normale speelstijl. Het enige dat hier echt opmerkelijk aan is (het is zelfs de eerste keer dat ik dit soort dingen zie) is dat je een vrijworp kan nemen in first-person view… en dan nog wel tegen Shaq (zowat de slechtste vrijworpschutter in de NBA -wat een uitdaging…)

Natuurlijk beschikt deze game ook over een multiplayermodus. Wat zou een sportspel zijn zonder? Je kan online-seizoenen spelen, toernooitjes uitvechten, … noem maar op. Jammer genoeg is de fun via Xbox Live niet helemaal hetzelfde als wanneer je tegenstander naast je zit. Je kan hem namelijk niet even in zijn gezicht wrijven hoe hard je hem net op zijn kop gegeven hebt. NBA 2k7 is dus eigenlijk niet bepaald de moeite voor de multiplayer, maar dat maakt de game er niet minder goed op natuurlijk.

Als je deze game vergelijkt met NBA Live blijkt het wederom gebeurt te zijn. NBA 2k7 is ruimschoots de betere van Live 07 en dat op zowat alle gebieden. Als je van basketbal houdt, en ook van gamen, dan is deze simpelweg een must-have… Verder maak ik er geen woorden aan vuil. Het is gewoon een topper in zijn genre!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: NBA 2K7
geplaatst in: 2K Games, Reviews, X360
tags: , ,


Leave a Reply