gaming sinds 1997

New Super Mario Bros.

De laatste keer dat we haar tegenkwamen, bewees prinses Peach dat ze ook een harde biatch kan zijn. Toen Mario gevangen werd genomen door Bowser, kwam ze persoonlijk de besnorde loodgieter redden! En wat gebeurde toen? Ze werd opnieuw ontvoerd en nu is het (alweer) Mario’s beurt om haar te redden. Dom wicht!

Een review schrijven van New Super Mario Bros. is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Waarom? Omdat het juist uitblinkt in zijn eenvoud. Neem alle leuke elementen uit side-scrolling platformspellen, gooi ze samen, voeg er ‘s werelds beroemdste gamefiguur bij -Mario- en je krijgt New Super Mario Bros voor de DS!

De game bevat acht werelden, gevuld met levels die nooit vervelen en die genoeg uitdaging bieden om zelfs de meest hardcore fan van het genre te plezieren. Springen, duiken, rennen, schieten, klimmen en zwemmen. Paddenstoelen, lava, water, bewegende platformen, slingertouwen, spookkastelen en vleesetende planten. Moet ik nog meer kernwoorden opsommen? Er is ook nog veel meer te ontdekken. Alles wat je maar wensen kan zit in New Super Mario Bros. , zelfs een mini-Mario en een maxi-Mario!

Natuurlijk, met al die features ben je niks als de controls niet deugen. Gelukkig zijn ze in dit spel uitmuntend. Elke beweging die je ingeeft wordt perfect op het scherm weergegeven. De heldere kleuren toveren ook direct een glimlach op je gezicht.

Je zal soms wel wat frustraties voelen, maar die zijn niet te wijten aan technische problemen, eerder aan de stijgende moeilijkheidsgraad die je voor enkele pittige passages zal plaatsen. Net zoals we het graag zien!

De DS heeft dan wel twee schermen, eerlijk gezegd zorgt het onderste niet voor veel meerwaarde. Het biedt echter net dat tikkeltje meer, wat het spel nog genietbaarder maakt. Niettemin, al maakte de game maar gebruik van 1 scherm, dan hadden we er nog ten volle van genoten!

De graphics zijn precies wat je verwacht van een Mario-game en het geluid draagt aardig bij tot de sfeerschepping. New Super Mario Bros. weet perfect te balanceren op de lijn tussen moeilijk en onmogelijk, zodat je telkens blijft terugkeren naar de levels in het spel.

Nu je bijna de volledige bespreking hebt gelezen, vraag je je waarschijnlijk af waar de minpunten gebleven zijn. Het enige puntje van kritiek dat ik kan geven (en dat is dan maar als ik erg kritisch moet zijn) is dat je niet overal kunt saven. Het maakt echter uiteraard deel uit van de uitdaging en dus mag ik eigenlijk niet klagen.

New Super Mario Bros. neemt alle goede elementen uit het genre en voegt ze samen in wat waarschijnlijk het beste 2D-platformspel ooit is. Meer woorden hoeven daar niet aan vuil gemaakt te worden!

Onze Score:
10.0
gerelateerd spel: New Super Mario Bros.
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply