gaming sinds 1997

NFL Fever 2003

De laatste twee maanden heb ik me bezig gehouden met een aantal xbox-RPG’s die ik moest reviewen, maar nu dit achter de rug is, heb ik wat tijd om een sportspel uit te proberen. Persoonlijk, vind ik dat een console nog steeds het beste middel is om een sportspel als Fifa of Tony Hawk te spelen, maar of dit ook telt voor NFL Fever 2003 zou ik niet weten. Jep, football, niet echt de bekendste sport in deze contreien, maar wetende dat Microsoft het uitgeeft, betekent al dat dit een levensecht spel is.

Dus als een totale football newbie begon ik met de training sessies die vrij interessant en niet al te saai waren: er is niets leuker dan een brutale tackle uit te voeren op iemand die zich niet wil wreken. Na de basis bewegingen, passen en speloverzichten onder de knie te hebben, begon ik een quick match tegen het slechtste team van het spel. Het was een goed opgaande *kuch* match en de eind-score was een 51-iets verlies. Dus vroeg ik mij af wat er fout ging, en al snel had ik enig idee wat mij van een overwinning weerhield: ik weet evenveel van American Football als een gemiddelde vrouw van de off-side regels van voetbal. Niets!

Na enig overwegen besloot ik om mijn newbie mening te geven en dan een kameraad erbij te halen die elke sport die op CNN komt bekijkt. (ook het wereldkampioenschap “bommen werpen”? – red.)

De gameplay ziet er correct uit, in zoverre dat ik er over kan meespreken. Maar soms zijn er wel enkele verassingen voor newbies waar ik mezelf toe reken: ik wist niet dat je maar een beperkt aantal keren mocht passen om te scoren, hierna moet je de bal naar hun kant schieten en kunnen zij proberen. Een ding dat ik toch moet vernoemen is de fun factor, ondanks het feit dat mijn beste resultaat een gelijkspel was (met de beste ploeg tegen de slechtste ploeg) vond ik het spel toch amusant en dit is nog steeds het doel van een spel. Alles zit in het spel: je kan tackle combo’s uitvoeren, “plays” uitproberen, je eigen plays maken, de geschiedenis van de teams lezen en het spel analyseren in het tactisch overzicht. Het enige probleem dat ik had, was het kiezen van de juiste play voor de juiste situatie, gelukkig was er een “recommended play” optie.

Nu de visie van de expert: elk team heeft de juiste uitrusting en outfits en de spelers bewegen verbazend accuraat. Er zijn veel goeie plays in het spel, die je uit elke situatie zou kunnen redden, maar je bent je tegenstander vaak een stap voor door eigen plays te gebruiken. Bijvoorbeeld de defensieve plays die Tampa Bay dit jaar in de super bowl gebruikte. Dit spel is met voorsprong het beste football-spel dat ik ooit op om het even het welk platform heb gespeeld!

Het geluid en de graphics zijn simpelweg het neusje van de zalm. Hier is niet meer over te zeggen, buiten het feit dat Microsoft duidelijk hun console bijzonder goed kent. Verbazende player models, goeie Dolby, krijsende menigten, mooie stadia, enz…

NFL Fever 2003 heeft een Live feature en is gepromoot als een van dé titels voor xbox live in de USA en het is daar dan ook een bestseller. Dus mischien zal het hier ook wel populair worden, maar ik zou er mijn hoofd toch niet op durven verwedden…

Als je een football-fan bent, koop je gewoon dit spel. Ben je op zoek naar een nieuwe sport om je console mee te testen, koop je ook best dit spel. Maar als je niets weet van football, zou ik het zeker niet aanschaffen, want zelfs al is het leuk, het heeft me niet al te lang bezig gehouden, simpelweg omdat ik de regels niet echt onder de knie kreeg en ze zijn niet echt gemakkelijk te leren wanneer je aan voetbal verslaafd bent. De lage score voor de gameplay is gewoon omdat het zeer moeilijk voor beginners is en de meeste mensen in Europa zijn gewoon beginners…

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: NFL Fever 2003
geplaatst in: Microsoft, Reviews, Xbox
tags: , ,


Leave a Reply