gaming sinds 1997

NFL Tour

Omdat American football over de plas razend populair is, probeert EA met NFL Tour ons nu ook warm te krijgen voor de sport. Of hen dat zal lukken, blijft een groot vraagteken, aangezien de concurrentie niet mals is. Games als Madden NFL en NCAA Football hebben immers al een stevige reputatie opgebouwd.

De spelregels zijn simpel: scoor zoveel mogelijk punten door de bal naar de ‘endzone’ te leiden, dat noemt men een ‘touchdown’. Daarbij maak je gebruik van voorgeprogrammeerde tactieken, die ervoor zorgen dat je een goede aanval/verdediging uitvoert.

In tegenstelling tot de realiteit worden de regels in NFL Tour niet zo nauw gevolgd en verschillen ze zelfs. Zo kan men na een touchdown niet meer scoren via een ‘field goal’, maar moet men gebruik maken van een ‘conversion’. EA opteert hier duidelijk voor een Fifa Street-stijl, waar de fun belangrijker is dan het realisme.

Het spel kent verschillende modi. Een daarvan is ‘play now’, waarmee je direct een wedstrijd kan starten. Na een tweetal wedstrijden, zag ik er echter het plezier niet meer van in en zocht ik toevlucht in een tweede modus, de ‘tour modet.

Die begon veelbelovend met het creëren van een eigen karakter en de mogelijkheid om het te verbeteren, maar ook dat viel zwaar tegen. De tour mode heeft immers niets meer te bieden dan ‘play now’. Daarnaast heb je nog de keuze uit 2 minigames: ‘smash & dash’ en ‘redzone rush’.

Bij smash & dash is het de bedoeling om zo lang mogelijk met de bal te lopen, terwijl je bij redzone rush na 30 yards (+- 30 meter -red.) een touchdown moet scoren. Het levert toch twee minuutjes plezier op… Men zou denken dat bij een sportgame alles draait rond de multiplayer, maar eens online kon ik -na twintig minuten wachten- nog steeds geen enkele tegenstander vastkrijgen. Door het grote gebrek aan diepgang, de slechte multiplayer en de eentonigheid van het spel, is de gameplay een grote flop.

Grafisch zijn er geen verrassingen; alles ziet er wel kleurrijk en helder uit, maar dat is het dan ook. Slechts een klein aantal spelers toont gelijkenissen met de real-life sporters.

De game is zowel te spelen in 480i, 480p en 720p. Opmerkelijk daarbij is het ontbreken van 1080i of misschien zelfs 1080p. Over het geluid valt er wel iets positief te zeggen, namelijk dat de soundtrack goed meevalt, zoals we gewend zijn van EA.

EA is met NFL Tour de verkeerde richting opgegaan. Er zit amper diepgang in het spel, het audiovisueel niveau is matig en er is een been there, done that-gevoel bij elke wedstrijd. Zoek je een spel in dit genre, ga dan liever voor één van de andere. Dit spel houdt je welgeteld twintig minuten bezig.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: NFL Tour
geplaatst in: Electronic Arts, PS3, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply