gaming sinds 1997

NHL 2k6

Een sport die veel minder populair is in onze contreien dan voetbal of basket is ijshockey en met het ozongat zal dat er niet echt op verbeteren. Ook al zitten we binnenkort zonder ijs, 2K Sports slaagt er wonderwel in de opgefokte sfeer van de NHL over te brengen op de PS2. Net als bij de NBA 2kx series draait het hier vooral rond sfeer en gameplay.

En met de sfeer zit het al meteen goed: ondanks de hyperkinetische menustructuur vind je vrij makkelijk je weg doorheen het spel en zal je binnen luttele seconden tegen een puck kunnen kloppen, zonder dat je daarbij de exacte regels van het spel moet kennen. Probeer gewoon de puck in het andere doel te krijgen, dat is een beetje waar het allemaal om draait. In tegenstelling tot NBA 2k6 is het niet rapmuziek die door de speakers knalt, maar een punkrocktoestandje dat, om eerlijk te zijn, nog voor verbetering vatbaar is, maar er wonderwel toch in slaagt om je in de hele “we zitten in een ijskoude arena te wachten op de ene bodycheck na de andere”-sfeer te brengen. Ook het commentaar is doenbaar, maar niet echt om over naar huis te schrijven. Al die zaken kan je echter gerust door de vingers zien dankzij de uitstekende gameplay en de mooie graphics.

Naast de flitsende bewegingen van de spelers en het snelle zigzaggen van de puck kent het spel ook heel wat diepgang. Je hebt de keuze uit verschrikkelijk veel teams en volgens mijn kotgenoot en wandelende sportencyclopedie Jasper heeft 2K Sports ook op dit gebied mooi werk afgeleverd. Naast de klassieke spelmodes is er ook hier een zeer goed uitgewerkte management sim terug te vinden. Trainingen, schorsingen en blessures zullen de grootste obstakels zijn om match na match dichter te komen bij de gegeerde trofee en een plaatsje in de Hall of Fame. Vergeet zeker niet de leuke minigames eens uit te proberen wanneer je het coachen van je team even beu bent.

Zoals bij bijna elk spel en elke editie levert 2K Sports dit jaar opnieuw een fantastische sportgame die op heel wat punten de grote EA-concurrent onderuit haalt. Door het tweaken van de gameplayopties krijg je zelfs min of meer twee games: NHL 2K6 kan al snel in een beat ’em up veranderen, waardoor die verdediger ineens heel wat minder onaantastbaar lijkt. Tanden vliegen in het rond en de puck belandt in de goal. Meer moet dat soms niet zijn.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: NHL 2k6
geplaatst in: 2K Games, PS2, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply