gaming sinds 1997

Ninja Reflex

Brain Training voor de beginnende ninja’s onder ons. Zo kan je Ninja Reflex het best omschrijven, me dunkt. Het klinkt leuk, maar jammer genoeg is het dat niet.

Ooit wou ik, zoals elke kleine jongen, een ninja worden. Gesterkt door de avonturen van de Turtles en oude Bruce Lee films geloofde ik ook echt in mijn droom. En tot op de dag van vandaag was ik er nog altijd van overtuigd dat ninja worden mijn missie in het leven was! Maar toen kwam het vreselijke Ninja Reflex om al mijn dromen stuk te slaan. Laat ik je vertellen hoe dit gebeurde…

Ninja Reflex bestaat uit zes soorten minigames. Eigenlijk verschillen ze niet zo heel veel van elkaar. Snelheid is in elk spelletje het sleutelwoord en juist door die gelijkenis valt het spel nogal snel in herhaling. Na twintig minuten heb je het wel gezien en is alles wat rest het spelen van nog enkele licht aangepaste versies van diezelfde minigames.

Soms zijn die dingetjes best leuk. Zo dien je vliegen te vangen met eetstokjes, of moet je zoveel mogelijk Japanse vissen uit het water halen. Jammer genoeg is de rest middelmatig te noemen. Het met werpsterren gooien op verschuivende borden valt te mager uit en je kant het met moeite als een volwaardig minispel omschrijven. Om het snelst reageren op lichtgevende vliegen is ook al een vrij suffe bezigheid. Sommige minigames zijn echter nog een stuk slechter dan middelmatig. De spellen waar je met een zwaard aanvallen moet afweren, werken simpelweg niet omdat de controls van de Wii-mote veel te stroef zijn. Met je nunchaku een soort baseball spelen lijkt ook wel leuk in theorie, maar blijkt na enkele minuten praktijk erg dom en saai.

Je behaalt alleen een hoger level als je alle missies keer op keer opnieuw speelt. Al snel ben je voor de dertigste maal in één uur dezelfde dingen aan het doen, en dat beviel me niks.

De singleplayermodus moet het hebben van domme en saaie minigames. Dat de multiplayer met hetzelfde materiaal even oninteressant blijkt, mag geen verrassing zijn. Jammer is dat, want een Brain Training met ninja’s leek nog een leuk uitgangspunt. De grafische afwerking is leuk en de effecten wijzen op professionalisme, maar als de fun er niet is, is er natuurlijk geen reden om Ninja Reflex aan te bevelen.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Ninja Reflex
geplaatst in: Electronic Arts, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply