gaming sinds 1997

Nintendo maakt details van de Wii U bekend

Nintendo heeft vandaag in twee aankondigingen details vrijgegeven voor de release van hun nieuwe console in Japan, de U.S. en natuurlijk ook Europa. Het belangrijkste nieuws is wellicht dat wij op 30 november een gloednieuwe Nintendo kunnen kopen in de winkels. De U.S. krijgt de Wii U twaalf dagen eerder, maar Japan moet dan nog wachten tot 8 december.

De console komt in de vorm van twee bundels. De eerste ‘Basic’ versie is een witte Wii U die komt met 8 gb opslagruimte, een witte Game Pad (de controller met de ingebouwde touch screen), een adapter en een HDMI kabel. Een prijs voor het ding is er nog niet – Nintendo gaf enkel prijzen voor de andere regio’s – maar in de U.S. kost deze versie 299 dollar. Reken dus waarschijnlijk op 299 euro of hopelijk nog iets minder.

De ‘Premium’ versie bevat dan weer een zwarte console met een zwarte Game Pad natuurlijk, maar dan met 32 gb opslagruimte en stands voor je console en de Game Pad. Ook is er een premium abonnement voor het Nintendo Network tot december 2014 toegevoegd. Dit pakket kost je 349 dollar. Zo’n premium abo betekent overigens dat je 10% korting krijgt op online game aankopen en je krijgt ook punten telkens je een game koopt.

Daarnaast zijn er ook accessoires voorzien. Overigens kan je je Wii games en Wii controllers gewoon blijven gebruiken met de nieuwe console. Een Pro Controller (zwart of wit) komt eraan, net zoals de Wii Mote in vijf kleuren, drie kleuren Nunchuks en je kan ook de houders voor de Game Pad en console apart kopen. Een nieuwe Game Pad kost rond de 100 Britse Pond, een stevige prijs. Dat laatste is overigens niet zo erg aangezien je er voorlopig toch maar eentje nodig hebt: er zijn nog geen spellen aangekondigd die gebruik maken van meer dan één controller met touch screen.

Samen met het nieuws over de consoles, kwamen ook de games voor de lancering en de zogenaamde ‘launch window’ die duurt tot eind maart volgend jaar. Bij lanceringen zal je kunnen spelen met New Super Mario Bros. Wii U, Rayman Legends, ZombiU, FIFA 13, Mass Effect 3 en Nintendo Land dat dus niet in de bundel zal zitten. Bijzonder is wel dat ook Bayonetta 2 werd aangekondigd als exclusive; voorlopig zonder datum. Dat laatste is best knap want het spel staat bekend als een absolute topper in het genre.

Er werden ook meer technische details bevestigd. Zo kan de Wii U een resolutie aan van 1080p, krijgt het 1 gb aan systeemgeheugen en 1 gb aan RAM voor games. Dat zou moeten garant staan voor een erg vlotte werking van de console. Het energieverbruik is 75 Watt en de afmetingen zijn 46 mm x 172 mm x 268.5 mm. Wie schrik had dat zijn Wii collectie stof zou vergaren mag dus gerust zijn. Wii Motes, stuurtjes en het Balance Board worden ondersteund en je kan ook je oude games van de Virtual Console en WiiWare overzetten.

Eentje kopen?

gerelateerd spel: New Super Mario Bros. U
geplaatst in: Nieuws, Nintendo, Screenshots, Uncategorized, Wii U
tags: , , , ,


Leave a Reply