gaming sinds 1997

Nog minstens 2 jaar wachten op opvolger van Limbo

PlayDead game director Arnt Jensen heeft gezegd dat hun zogenaamde “Project 2″ nog minstens twee jaar van ons af staat en dat het zolang duurt omdat ze het helemaal fantastisch willen maken. PlayDead is natuurlijk de ontwikkelaar van Limbo, één van de leukste en meest originele downloadable games van de laatste jaren.

Die beslissing is overigens niet alleen een artistieke, maar ook een financiële. Waarom geld steken in iets dat niet helemaal perfect zit? De directeur legde het zo uit tijdens een interview met IGN:

We took a lot of financial risk to release Limbo only when we felt it was ready and we are prepared to do so again.

Beter nieuws dan de lange wachttijd is dat de game sneller op verschillende platformen beschikbaar zal zijn. Dat kan dankzij het gebruiken van de Unity engine die heel flexibel is in het porten naar andere platformen.

Over Project 2, het spel zelf, weten we nog een stuk minder. Het is inderdaad de opvolger van Limbo dat meer dan een miljoen keer werd verkocht ondanks de aparte gameplay. Wat we wel weten is dat het een puzzel-platform avontuur wordt, een beetje zoals de eerste game. Het zal het verhaal vertellen van een jongetje dat het opneemt tegen kwaadaardige krachten die de wereld willen veroveren. Die laatste vergrijpen zich zelfs aan experimenten met menselijke lichamen. Het wordt volgens de makers gekker en zotter dan Limbo, en ook het belang van 3D zal groot zijn.

De platformen die al zeker zijn naast PC, zijn PlayStation 3, Xbox 360 en Mac. Nog wel twee jaar wachten dus.


geplaatst in: Nieuws, PC, PS3, X360
tags: , , , , ,


Leave a Reply