gaming sinds 1997

Nostalgica: Eeuwige Liefde

Je eerste console is als je eerste lief. Die vergeet je nooit.

Ik weet het nog goed. Ik zag haar staan, helemaal alleen in een hoekje. In mijn jonge onbesuisdheid wist ik dat dit mijn ideaal was. Akkoord, ze had een vierkante kop en geen mooi figuur. Van subtiliteit had ze nog nooit gehoord.

Maar ik was jong en verliefd. Ik dacht dat het voor eeuwig was. Of tenminste, dat hoopte ik toch. We gingen mooie tijden beleven, lachen, samen avonturen beleven. Ja, wij waren echt wel voor elkaar gemaakt. Mijn vrienden lachten ermee. Jij was niet mijn type, hoorde ik ze zeggen. Maar ik wist wel beter. Het ging een hele tijd heel goed en we hadden jaren plezier. We deelden lief en leed en even, heel even, leek het sprookje te blijven duren.

Maar toen sloeg het onvermijdelijke noodlot toe. Een nieuwe stoot mengde zich in het spel. Ze was mooier, strakker en een stuk sexier. Ik was meteen verkocht en opnieuw liet ik me verdrinken in de liefde. Deze keer zat het wel juist, want beter dan dit kon het niet worden. Mijn ouders schudden meewarrig hun hoofd, zij wisten wel beter. Na enkele jaren kan ik niet anders dan ze gelijk geven.

Lang hield ik het niet vol zonder liefde. Het verhaal van mijn leven. De vicieuze cirkel voltrekt zich weer. Een tragisch verhaal? Misschien, want ondanks dat mijn nieuwe ontdekkingen er altijd beter uitzagen denk ik nog met weemoed terug aan mijn eerste liefde. De Nintendo 8bit was echt een prachtconsole. Snik…


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply