gaming sinds 1997

Onimusha 3: Demon Siege

Nobunaga Oda heeft de Genma opgedragen om een brug te slaan in de tijd en onze moderne wereld binnen te vallen maar de instabiliteit van het tijdsgat zorgt ervoor dat ook de Onimusha, Samanosuke, in het moderne Parijs beland waar hij net op tijd komt om de Franse soldaat Jacques Blanc te redden van de Genma. Vlak na het gevecht open het gat in de tijd zich opnieuw en transporteert Jacques die terechtkomt in het oude Japan, 10 dagen voordat Samanosuke met Nobunaga Oda – de Demon Lord – zal vechten.

Nu hebben we dus 2 helden in tijdslijnen die niet die van hen zijn en die de krachten van het kwaad moeten stoppen alsook hun weg terug naar hun eigen tijd moeten terugvinden.

In het kort komt het verhaal van Onimusha 3: Demon Siege neer op wat ik hierboven heb neergepend en ik zal je ook niet meer erover vertellen want de verhaallijn is beklijvend en het zou stom zijn om je spoilers te geven. Je zal het verdere verloop van het verhaal zelf maar moeten ontdekken.

Grafisch gezien is Onimusha 3 misschien niet van de kwaliteit van ICO maar het is toch wel veruit een van de betere games die ik al op PS2 gezien heb. De manier waarop de personages gemodelleerd zijn is fantastisch and zowel Samanosuke alsook Jacques zien er gewoon schitterend uit. Vooral hoe Jean Reno is nagemaakt is gewoon verbluffend. Als we een negatieve commentaar zouden moeten geven over de graphics zou het erop neerkomen dat de Genma een beetje vierkant tonen en wat meer detail zouden mogen bevatten.

Gedurende het spel krijg je constant gevechten die afgewisseld worden met cut-scenes die de verhaallijn uitstippelen. De manier waarop dit in Onimusha 3 is gedaan is gewoon perfect en zorgt ervoor dat je een drang krijgt om verder te spelen. Je zal ook niet de nood krijgen om de filmpjes te skippen want ze zijn zeer goed gemaakt en blenden mooi in het spel.

De controls zijn zeer makkelijk en je zal ze binnen de kortste keren gewoon zijn. Om het zelfs nog straffer te zeggen: naast vechtspellen als Tekken zijn dit de makkelijkste controls die ik ooit op een PS2 ben tegengekomen.

De soundtrack valt goed mee en geeft extra atmosfeer aan het spel. Hij komt nergens teveel op de voorgrond en alhoewel hij niet super opvalt begint hij ook niet te vervelen of irriteren.

De role-playing elementen zijn goed geïntegreerd. Door het ganse spel kan je verschillende dingen verzamelen zoals kruiden of zalfjes die je health terug op peil brengen maar ook nieuwe wapens en armor die je helpen in je gevechten tegen de Genma. Ook zal elke Genma die je afslacht levenenergie afgeven die je kan gebruiken om je eigen health en skills te upgraden.

Een klein minpuntje is het feit dat je niet kan saven waar je wil maar enkel op specifieke punten waar een soort van magische spiegel aanwezig is. Hier kan je eveneens je personage trainen in betere verdediging of aanval, je wapens upgraden, etc etc.

Vrijheid is geen optie in Onimusha 3. Je zal een vast pad moeten volgen om verder te geraken in het spel. Gelukkig zijn er wel telkens nieuwe vijanden als je toch zou teruggaan naar een eerder bezochte plaats zodat het niet te snel gaat vervelen. Dat je niet rustig wat kan gaan rondwandelen is ook niet zo erg omdat het spel zo opgezet is dat je de drang hebt om verder te geraken om uit te vinden wat er nu juist aan het gebeuren is.

Het is een tijd geleden sinds ik nog een console spel gespeeld heb dat mijn interesse zo kon behouden en me in de verhaallijn liet verdrinken maar Onimusha 3 slaagt er met glans in. Er is een groot verschil met de vorige Onimusha delen vanwege de complete 3D wereld maar het eindresultaat is fantastisch !

Onimusha 3 is de beste actie-RPG die ik in lange tijd op console gezien heb. Ga het halen in de winkel. Nu !

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Onimusha 3: Demon Siege
geplaatst in: Capcom, PS2, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply