gaming sinds 1997

Patapon 2

Een goed spel maken is een prestatie, maar een goed vervolg maken blijkt vaak een nog moeilijkere karwei. Patapon wordt vaak samen met LocoRoco vernoemd en bracht iets nieuws naar de PSP. Het spel was origineel en de Patapons spraken bijna iedereen aan. Aan het spelconcept is niets veranderd: je bent nog steeds de god van de Patapons en je moet ze leiden tijdens hun tocht. Dit doe je door ritmisch de knoppen van je PSP in te drukken en zo verschillende bevelen op een trom te slaan. Dit geeft je echt het gevoel dat je controle hebt over je leger, maar er hadden wel wat meer variaties in het spel mogen zitten.

Naast wat Patapon bevatte, brengt Patapon 2 enkele nieuwigheden. Zo zijn er nu ook helden in het spel aanwezig. In je leger heb je in de meeste missies één held. Aan deze held kan je een bepaalde klasse toewijzen die elk zijn speciale aanval heeft. Als je in de fever-toestand bent en je timing is perfect, voert je held deze speciale aanval uit. Eén van die speciale aanvallen is een soort schild dat al je Patapons beschermt tegen een vijandelijke aanval. Dit schild maakt het misschien iets te makkelijk om een missie door te raken.

De missies zelf leiden je door verschillende gebieden. Telkens zullen de weersomstandigheden een invloed hebben. Zo zal de wind je pijlen verder brengen of zal je vastvriezen door de sneeuw. Om door deze weersomstandigheden te raken, zijn er verschillende Patapons. Deze hebben elk specifieke kenmerken, zoals een betere weerstand tegen vuur. Je verkrijgt deze Patapons door naar een soort evolutieboom te gaan en daar met wat items de upgrade te kopen. In het begin weet je echter niet naar waar je best evolueert in deze boom en is de invloed op het spel hiervan dus niet zo groot. In de missies moet je telkens voorbij een hindernis raken, zoals monsters en gebouwen. Grotere vijanden verslaan duurt wat langer en dat gaat op den duur vervelen. Telkens laat je je leger met dezelfde toetsen aanvallen en je hoort ze telkens hetzelfde roepen. Daarom is Patapon 2 leuker om tussendoor een paar levels te spelen en niet uren na elkaar, als je tenminste niet voortdurend de roep van kleine wezens in je hoofd wil horen.

Net zoals deze verschillende soorten Patapons, is ook de multiplayer nieuw in Patapon 2. Deze gaat echter alleen ad hoc of samen met computergestuurde Patapons. De opdracht is om met vier helden een ei voorbij bepaalde vijanden te loodsen binnen een bepaalde tijd. Als dit je lukt, krijg je hiervoor een beloning. Een echte toevoeging is de multiplayer niet. Eigenlijk doe je precies hetzelfde als in de singleplayer, maar ben je slechts één Patapon en merk je niet dat je samen met anderen speelt.

Patapon 2 bouwt verder op Patapon en voegt hierbij enkele nieuwigheden toe. Jammer genoeg vormen deze toevoegingen geen echte meerwaarde voor het spel. Wie Patapon al heeft, speelt beter het eerste deel nog eens. Voor wie Patapon nog niet gespeeld heeft, is dit een leuk spel, maar je zal wel vaak na enkele levels stoppen om wat later door te gaan.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Patapon 2
geplaatst in: PS3, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply