gaming sinds 1997

Pathology

Ted Grey is een veelbelovend dokter die bij een prestigieus pathologiedepartement aan de slag kan maar al snel doorheeft dat een groep jongeren daar aanwezig een nogal rare kijk op zaken hebben. Wanneer ze hem uitnodigen om met hen mee te gaan besluit hij hier op in te gaan en als dusdanig komt hij erachter dat ze een spel spelen waarbij het de bedoeling is om de perfecte moord te begaan met een zo origineel mogelijke doodsoorzaak. Alhoewel hij eerst nog bedenkingen heeft hierover gaat hij na een tijdje toch op het aanbod om mee te spelen in en al snel gaat een hele nieuwe wereld voor hem open. Wanneer zijn verloofde echter besluit om bij hem in te komen wonen komt hij erachter dat stoppen met het spel moeilijker is dan hij had gedacht.

Mijn verwachtingen voor Pathology waren niet zo hoog en ik had gedacht dat we weer de zoveelste hack&slash film voorgeschoteld zouden krijgen maar groot was dan ook mijn verbazing toen ik merkte dat er meer was dan pure gruwel. Dode lichamen die opengesneden worden krijgen we natuurlijk met bergen te zien, maar het is vooral de atmosfeer die gecreëerd wordt die de film boven de middelmaat doen rijzen en waar menig film de dieperik ingaat slaagt Pathology erin om de kijker een gevoel te geven dat hij effectief het einde wil weten.

Milo Ventimiglia (Heroes) toont dat hij wel wat in zijn mars heeft en als Pathology een indicatie is dan kan deze acteur een grote carriere te wachten staan.

Al bij al is Pathology zeker een film die ik zou aanraden als je tegen de gruwel van opengesneden lichamen kan. Onverwacht goeie film!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Dutch Filmworks, Reviews
tags:


Leave a Reply