gaming sinds 1997

Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All

Aangifte van bespreking van Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All, beschikbaar voor de spelsystemen Nintendo DS en DS Lite. Krachtens artikel 102 van het Fraglands wetboek van september 1995, is ondergetekende gerechtigd uitspraak te doen, mits erkenning van autoriteit door uitgever Nintendo. Gelet op de ontvangst van de game 27 maart 2007 verklaren wij bij deze volgende uitspraak als eerlijk, diepgaand en gebaseerd op meermaalse opstarting van de console en het betreden van de spelwereld.

Overwegende dat je in het spel de rol moet opnemen van een advocaat die zijn klanten ten allen tijde verdedigt en bijstaat en hierdoor de uitspraak ‘onschuldig’ dient te verkrijgen, zal je meer dan eens interessante locaties moeten verkennen en meer dan boeiende personages ondervragen. Vooral die laatsten, waaronder enkele bekenden van de vorige aflevering, blijken een van de sterkste punten van de game en blijken al snel de voornaamste reden om je te laten meeslepen in de verhaallijn.

Overwegende dat je gedurende de game vier uitgebreide zaken zal moeten oplossen en daarbij heel wat informatie zal moeten verzamelen, analyseren en gedurende de rechtszaak op het juiste moment de juiste info of opmerking zal moeten geven aan de rechter. Daarvoor blijkt het touch screen een uitstekend middel: bovenaan zie je wat er zich afspeelt in het gerechtsgebouw of op de plaats van de misdaad, terwijl je onderaan in detail foto’s kan bekijken, profielen van getuigen of medeplichtigen kan raadplegen of gewoon allerlei bewijsstukken kan bestuderen.

Overwegende dat je wel degelijk je verstand moet gebruiken, vooral wanneer je ‘Objection!’ in de DS-microfoon schreeuwt, gezien je bij het falen om dit te ondersteunen met bewijsmateriaal een stukje van je levensbalk zal verliezen. Eens die uitgeput is zal je de zaak verliezen en moet je herbeginnen van een savegame (opslaan kan je overigens quasi overal in het spel). Om een goede advocaat te zijn zal je dus niet enkel alles met veel aandacht moeten bestuderen, maar zal je ook moeten aanvoelen wanneer het moment er is om zaken aan het licht te brengen of getuigen tot het uiterste te drijven tot ze kraken en de waarheid vertellen.

Overwegende dat het verloop van de zaken erg lineair is en slechts één uitkomst kent, kan het overbrengen van een connectie die je hebt ontdekt wel eens erg frustrerend uitvallen. Ook al weet je in je hoofd wat er mis is, dan nog moet je door trial-and-error ontdekken wanneer nu precies het moment is om je bewijsstuk op tafel te leggen. Veel bewaren en laden is dan ook de boodschap en dat is jammer.

Overwegende dat je gedurende je carrière heel veel zal moeten lezen en klikken met de stylus, blijken de graphics in staat zich te kwijten van hun taak. Zo zijn de omgevingen best sympathiek weergegeven en zijn de personages op een uitmuntende manier in beeld gebracht. Vooral mensen die houden van cartoons in mangastijl zullen de artistieke keuzes kunnen appreciëren en zullen bovendien een glimlach niet kunnen onderdrukken wanneer emoties in die typisch Japanse stijl worden in beeld gebracht. In combinatie met de goed uitgewerkte persoonlijkheden is dit dan ook zoals reeds aangegeven een van de sterkste punten.

Overwegende dat gesproken tekst ontbreekt en je muzikaal aan je trekken zal moeten komen met enkele geslaagde deuntjes en omgevingsgeluiden die zorgen voor een erg sfeervolle omgeving waarin je al snel wordt ondergedompeld.

Om die redenen oordeelt Fragland in naam van ondergetekende dat;

Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice For All een leuk, meeslepend en goedgevuld avontuur is dat bij momenten doet denken aan oude pc-adventures en vol zit met prachtig uitgewerkte personages en enkele leuke verhaallijnen. Gamers die de vorige zaak gevolgd hebben zullen enkele déjà-vumomenten ervaren, maar nieuwkomers mogen zich verwachten aan meer van diezelfde verfrissende rechtszaken met een vleugje Japanse charme. Moet de lezer echter kiezen tussen de eerste game in de reeks of de opvolger, dan beveelt deze rechtbank onder lichte dwang aan om voor de eerste aflevering te opteren.

Zaak gesloten!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All
geplaatst in: Capcom, DS, Reviews
tags: ,


Leave a Reply