gaming sinds 1997

Pilotwings Resort

Pilotwings Resort is natuurlijk een leuk game voor Nintendo om de 3DS te helpen lanceren. Weidse vergezichten, een mooie verhouding tussen je eigen, zwevende figuurtje en de kleurrijke achtergronden en tegelijk toegankelijk door het ontspannen sfeertje maar ook met het potentieel om echte “gamers” te lokken.

In deze nieuwe versie met 3D-beelden is de opzet nog steeds dezelfde. Je kiest het luchtruim, verkent, doet wat opdrachtjes en geniet. Wat onmiddellijk opvalt is dat je hier belandt op het welbekende Wuhu Island dat ook al in de laatste Wii Sports als achtergrond functioneerde voor je mini-games.

En wij vinden dat jammer. Het is weliswaar kleurrijk en de helblauwe lucht geeft je een vakantiegevoel, maar echt spannend is het niet en bovendien valt er op en boven het eiland niet zo heel veel te ontdekken. Je zal dus al snel op zoek gaan naar meer, en van een kale vlucht thuis komen.

Wij houden wel van free-form gameplay, wat rondvliegen en niksen in de vrije-vlucht modus, maar tegelijk zijn we ook niet vies van een uitdaging en nu en dan een objectiefje om te vervullen. En net daar wringt het schoentje. In de challenge modus krijg je voor elk soort basisvliegtuigje (jet pack, zweefvliegtuig en motorvliegtuig waarmee je ook op water kan landen) enkele opdrachten te vervullen die je laten wennen aan het tuig en daarna wat meer uitdagingen bieden. Zo moet je ballonnen en doelen kapot knallen, raken of in een bepaalde richting duwen, zorgen dat je niet zonder benzine valt, foto’s nemen van bepaalde objecten tot zelfs UFO’s begeleiden.

Maar al bij al blijft de content dus erg beperkt, en daar kunnen enkele alternatieve versies van je basisvliegtuigjes weinig aan verhelpen. Waarom Nintendo hier niet wat meer tijd heeft ingestopt – denk aan een tweede eiland, meer uitdagingen, desnoods mini-games – is me niet helemaal duidelijk.

Hierdoor is Pilotwings Resort een leuk spelletje geworden dat ontspant, je wat opdrachtjes geeft en vooral een setting bezorgt waarin de 3D-effect goed tot hun recht komen. Het kleurt de lancering van de console wel degelijk, maar meer dan een voetnoot en een korte afleiding zal de game over een paar weken, laat staan maanden, niet zijn.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Pilotwings Resort
geplaatst in: 3DS, Nintendo, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply