gaming sinds 1997

PlayStation Move Heroes

Mix twee of meerdere geslaagde ingrediënten bij elkaar en het verkregen resultaat zal je niet teleurstellen. Ribbetjes met honing, check! Frieten met stoofvlees, check. De perfecte combinatie van RPG en shooter bij Mass Effect 2, dubbele check! En wat dacht je van de personage-overload bij Super Smash Bros. Brawl? Al snel merkte Sony deze succesformule op en begon zelf te experimenteren met enkele oude bekenden die stonden te popelen het HD tijdperk te betreden. Hoe teveel van het goede slecht kan aflopen lees je hier.

Ratchet & Clank, Jak & Daxter en Sly Cooper en Bentley: allen hebben ze tot nog toe een glansrijke carrière achter de rug. Vooral de avonturen van de schietgrage Ratchet en de alleswetende metalen kompaan zijn ons bijgebleven. Op Sly’s HD remake na hebben de platformhelden Sly Cooper en Jak nog geen volwaardige opvolger gekregen op de PlayStation 3. Tot nu toe weliswaar, want Sly 4 is wel officieus aangekondigd via een mysterieuze trailer.

Gezien de langverwachte ontmoeting tussen de drie duo’s, verwacht je een episch verhaal mee te maken. Spijtig genoeg heeft ontwikkelaar Nihilistic de kans niet met beide handen gegrepen en heeft men gekozen om de verhaallijn een lagere prioriteit te geven. De kleurrijke personages worden letterlijk uit hun eigen spelwereld gerukt om deel te nemen aan een intergalactische wedstrijd. Enkel bij het tot een goed einde brengen van een vijftigtal opdrachten mogen ze terug naar hun vertrouwde basis. Nu goed, het verhaal is slechts een schijnreden om ons onder te dompelen in enkele bewegingsgevoelige minigames.

In totaal zijn er vijf verschillende minigames in het spel te vinden, en je komt die vijf in alle soorten en maten tegen doorheen de game. Bij iedere missie krijg je de keuze tussen ofwel de hoofdrolspelers of hun sidekicks. Het leuke ervan is dat de keuze van je personage wel degelijk een invloed heeft op het verloop van de minigame. Deze spelen zich af in vier verschillende werelden waarvan er drie geïnspireerd zijn op de levels van de hoofdpersonages. Zo kom je Ratchet’s thuisbasis Metropolis tegen, loop je wat rond in Parijs waar Sly Cooper zich thuis voelt en dol je rond in Haven City waar Jaks roots liggen. Nihilistic heeft de werelden zeer waarheidsgetrouw weten te vertalen, iets wat ik persoonlijk als hoogtepunt van de game zie.

Inderdaad, het zegt veel over de game en de gameplay als een grafisch detail als hoogtepunt gezien wordt. De vijf minigames – bowlen, frisbee gooien, schieten, met een zweep slaan en een soort hack & slash spelletje – lonen de moeite gewoon niet. Vooreerst heb je de typische knalgame, waarbij je met de PS Move controller lunaparkgewijs op je scherm moet richten om zoveel mogelijk ravage aan te richten. Melee biedt je hack & slash waarbij wat rondzwaaien met de controller ruimschoots voldoende is om de stroom aan vijanden te dichten. Hetzelfde kan je zeggen over het zweepspelletje, al moet ik toegeven dat de phyiscs van de zweep heerlijk werken, waardoor je nog meer verlangt naar een goede Indiana Jones game.

Bij het bowlen moet je je inbeelden dat de Move een bowlingbal is die na het rollen ervan nog steeds bestuurbaar is. Je moet voordat de tijd is afgelopen zoveel mogelijk doelwitten raken en zoveel mogelijk punten verzamelen. Je kunt deze minigame goed vergelijken met de game Monkey Ball, waarbij je al rollend het level doorkruist. Frisbee werpen verloopt ongeveer hetzelfde, maar dan met een frisbee en in de lucht! Revolutionair toch! Het ene spelletje is al leuker dan het ander, maar veel vermaak zit er toch niet in. Gelukkig waren er geen problemen met de besturing en speelden alle spelletjes vlot en zonder frustratie.

Verder is het mogelijk de minigames te spelen met een partner, wat de pret potentieel met een kwartiertje verlengt. Online functionaliteiten beperken zich vreemd genoeg tot leaderboards, dus verwacht geen online multiplayer. Die paar unlockables die je kan vrijspelen, onder meer modieuze klederdracht, doen helaas ook geen dienst als boenwas.

Over de hele lijn is deze Playstation Move Heroes qua content veel te licht. We betreuren het dan ook dat Sony dergelijke mascottes misbruikt en verneukt in een collectie van ordinaire minigames. Deze game is een aanschaf dan ook niet waard. Enkel voor zij die diehard fans zijn van deze PS2-platform personages zullen wat plezier hebben met deze game.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: PlayStation Move Heroes
geplaatst in: PS3, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply