gaming sinds 1997

Primeval Seizoen 1

Wanneer plots een dinosaurus in het “Forest of Dean” wordt opgemerkt gaan professor Nick Cutter samen met zijn assistent Stephen Hart en “briljante” student Connor Temple op onderzoek uit. Ook hagedissen-liefhebster Abby Maitland zit ondertussen in het bos rond te dwalen omdat een buurtjongen daar een onbekende soort van hagedis heeft gevonden. Het viertal komt elkaar tegen en samen ontdekken ze al snel een anomalie die een brug tussen onze tijd en de prehistorie geslagen heeft.

Primeval’s eerste seizoen bevat slechts zes afleveringen maar heeft niet minder dan 6 miljoen Britse ponden gekost. Reden hiervoor zijn de animaties van de dino’s die er echt wel mogen zijn. Het zal je dan ook niet verwonderen te horen dat de makers dezelfde mensen zijn achter bekroonde series als “Walking With Beasts”, “Walking With Dinosaurs”, “Walking With Monsters” en “Prehistorischpark”.

Spijtig genoeg zijn bovenvernoemde series meer een soort van fictieve documentaires en dat speelt mee in Primeval. De makers hebben duidelijk niet echt veel kaas gegeten van goeie televisie wanneer er met echte acteurs gewerkt moet worden. De verhalen zijn op zich wel leuk en onderhoudend, maar de cast brengt het er een stuk minder goed vanaf.

De humor is nogal onnozel en wat acteerlessen voor de hoofdrolspelers zou echt geen kwaad kunnen. Misschien dat ze dan wat minder terugvallen in archetypes en wat minder sullig overkomen.

Laat je dit echter niet tegenhouden. Als je een ontspannende serie zoekt waarbij je niet teveel moet nadenken en die qua simpliciteit rond het niveau van Doctor Who speelt dan is Primeval wel een vermakelijk tussendoortje. Spijtig genoeg had met zulk een budget het wel wat meer mogen zijn

Onze Score:
5.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags: ,


Leave a Reply