gaming sinds 1997

Professor Layton And The Unwound Future

De games met Professor Layton in de hoofdrol zijn een beetje zoals James Bond films. Je houdt ervan of niet, je weet waaraan je te verwachten en ze zijn stuk voor stuk professioneel in elkaar gezet. Ook deze nieuwste game die onze contreien bereikt heeft weer die briljante mix van uitstekende puzzels, een meeslepend verhaal met de nodige ongeloofwaardige twists en grappige situaties, leuke personages en een tekenstijl om duimen en vingers bij af te likken. Dat dit genre zich perfect leent voor de DS, is natuurlijk iets dat we ondertussen gewend zijn, maar daarom niet minder blijft bijdragen tot het succes van de serie.

Professor Layton en de Verloren Toekomst begint wanneer de professor een bericht ontvangt dat alleen afkomstig kan zijn van zijn vriendje Luke, maar dan een versie die tien jaar in de toekomst leeft. Wat volgt is een nog absurder en fantasierijker verhaal dan gewoonlijk waarbij onze puzzelliefhebbers zich al snel in een toekomstig Londen bevinden alwaar de professor nieuwe en meer donkere kanten van zichzelf heeft weten te ontplooien. Voer en reden genoeg voor de makers om de charmante personages je meer puzzels dan ooit voor te laten schotelen; het is immers nog altijd zo dat alles en iedereen een oplossing nodig heeft voor er iets gebeurt of voor je ze uit de nood helpen.

Net zoals in de voorganger is de structuur van het spel erg goed in elkaar geknutseld. Gemiste puzzels worden netjes bijgehouden en zowel het verhaal als de map kan je altijd raadplegen in je dagboek. Er zijn ditmaal drie mini-games als je even een onderbreking wilt en wie het spel uitspeelt kan nog meer spullen kopen met zijn of haar verdiende Picarats. Samen met de downloadbare extraatjes zal je waar voor je geld krijgen. Ook de hulpmuntjes zijn van de partij en stylussen mogen weer overuren draaien om er eentje te laten opspringen. De hints zelf zijn deze keer duidelijker en je kan ook nooit meer vast komen te zitten omdat je de antwoorden na het betalen van enkele muntjes zo goed als in de schoot geworpen krijgt. Frustrerend vastzitten zit er dus niet meer in.

De hoofdattractie blijft vanzelfsprekend de meer dan 150 puzzels die netjes verdeeld werden over de verschillende soorten. Denk aan de doolhoven, puzzels waarbij je logisch moet nadenken of er gewoon ingeluisd wordt, prentjes om te bestuderen en dingen in te ontdekken, rekenoefeningen of geheugentests. Voor elk wat wils, letterlijk en de mogelijkheid om over de puzzels te krabbelen met je stylus is uitgebreid met verschillende kleuren en diktes. Met een DSi XL in je hand werkt deze optie nog een stuk beter en handiger natuurlijk.

Ook de presentatie is zo mogelijk nog knapper geworden met prachtige tussenfilmpjes, kleurrijke omgevingen en gedetailleerde personages, voorwerpen, kamers en wat nog meer. Zelfs de puzzels zelf zijn pareltjes bij momenten. Wij waren gecharmeerd en de geslaagde soundtrack deed daar nog een schepje bovenop.

Dit is om kort te zijn alweer een absolute aanrader voor jou, je hersenen, je ouders, je tante en oom, je kleine neefje en je geniale hond. Uitstekende puzzels, een prachtige presentatie met een meeslepend en charmant verhaal en meer uren speelplezier dan je verwacht had. We kijken al uit naar het volgende avontuur van de professor.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Professor Layton And The Unwound Future
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply