gaming sinds 1997

Punisher: War Zone

Frank Castle, aka The Punisher, is sinds zijn gezin zes jaar geleden afgeslacht is geworden op oorlogspad tegen de misdaad. Wanneer hij zijn opwachting maakt op een maffiafeestje slaagt enkel Billy Rusotti erin om het bloedbad te ontsnappen. Castle achtervolgt Rusotti naar zijn schuilplaats waar hij de man in een glasbad gooit om op gruwelijke wijze om te komen. Dan gaan de zaken echter mis want een van de gangsters die Frank vermoort blijkt achteraf een undercoveragent te zijn en Rusotti slaagt er op mirakuleuze wijze in om te overleven. Castle wil eigenlijk zijn geweren aan de kapstok hangen omdat hij zich schuldig voelt over de dood van de agent, maar Rusotti zint op wraak…

In 1989 kregen we een zwartharige Dolph Lundgren te zien als de Punisher. Het was niet echt een schitterende film maar hij was wel genietbaar naar de standaarden van comic verfilmingen van toen. In 2004 kregen we dan een meer realistisch beeld van The Punisher met Thomas Jane in de hoofdrol. Geen echte superheldenfilm maar een meer “down to earth” verhaal over wraak dat zeker te pruimen was. Ditmaal krijgen we dus War Zone te zien, een zogenaamde sequel op die film uit 2004.

Ok, en nu mag je alles omtrent “sequel” vergeten. Behalve dat we zes jaar verder zijn in de tijd is er niets dat ook maar ergens aan de vorige film herinnert. We hebben een nieuwe regisseur, een compleet nieuwe cast, een andere setting en een compleet verschillende toon.

Lexi Alexander had blijkbaar totaal geen idee wat ze met deze film wou doen. Aan de ene kant krijgen we Ray Stevenson die probeert in de voetstappen van Thomas Jane te lopen en aan de andere kant hebben we de rest van de cast die blijkbaar dacht dat ze meespeelden in Batman&Robin of zoiets. Hoe verder de film vordert hoe meer het acteerwerk over de top gaat. En niet op een grappige manier.

Dominic West – die we kunnen uit The wire – probeert in het begin nog een deftige prestatie neer te zeten maar naar het einde overacteert hij zo hard dat het gewoon pijnlijk wordt. Men zou bijna plaatsvervangende schaamte krijgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Doug Hutchison die een complete mislukking is als de “schrikwekkende slechterik”. Men kan beter zeggen “schrikwekkend slecht” tout court. Hij is als een muis die een panter probeert te imiteren of zo. Ray Stevenson doet op zich als The Punisher weinig mis maar dat is niet onverwacht aangezien hij in de hele film misschien zes zinnen mag zeggen.

Als de acteerprestaties je nog niet mateloos geirriteerd hebben zal de rest van de film dit zeker wel doen. De aktie is saai, het verhaal raakt kant noch wal, de dialogen lijken geinspireerd door een reclamefilmpje voor artsen en zelfs Mortal Kombat is beter verfilmd geworden.

War Zone is evenveel een Punisher film als Batman&Robin er destijds in slaagde om de duistere kant van de Caped Crusader te laten zien. We kunnen deze totaal niet aanraden en hopen dat er ooit iets als “Punisher Begins” of zo gemaakt zal worden

Onze Score:
3.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags:


Leave a Reply