gaming sinds 1997

Push

Er zijn mensen onder ons met speciale krachten en sinds de tweede wereldoorlog worden ze opgejaagd en gevangen genomen om door een organisatie genaamd Division in soldaten omgevormd te worden. Nick Grant is een zogenaamde “Pusher” die zijn vader vermoord zag worden door Division toen hij slechts een kind was en sindsdien is hij constant op de vlucht. Het laatste dat zijn vader hem had bijgebracht was dat wanneer een meisje hem een bloem zou aanbieden, hij haar moet helpen om zo hen allemaal te helpen.
Jaren later is Nick in Hong Kong wanneer Cassie Holmes op zijn deur komt kloppen en zegt dat ze hulp nodig heeft bij het vinden van een vrouw die een zeer belangrijke doos bij zich heeft die ze te pakken moeten krijgen voordat Division ze vindt. Nick is eerder weigerachtig maar voor hij het weet zit Division terug op zijn hielen en heeft hij weinig andere keuze…

Push klinkt als een redelijk standaard aktiefilm met superhelden die focust op speciale effecten maar na een vijftiental minuten begin je te realiseren dat er zoveel potentieel in het concept zit dat er zeker enkele sequels of zelfs een TV serie zou kunnen volgen. De acteerprestaties zijn deftig en alhoewel sommige scenes nodeloos aanslepen en wat saai kunnen worden slaagt het verhaal er toch in om je tot op het einde aan de zetel te kluisteren.

Push is niet zo revolutionair als de eerste The Matrix maar het concept is zeer goed uitgewerkt en we kunnen niet wachten om te zien hoe het verhaal verder zal lopen in ofwel een (of meerdere) sequel(s) ofwel een TV serie. Het is als Heroes, maar dan beter!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags: ,


Leave a Reply