gaming sinds 1997

Pushing Daisies – Seizoen 1

Ned heeft een speciale gave: met een simpele aanraking kan hij doden terug tot leven brengen. Echter, dit slechts voor een korte periode want als hij ze te lang laat leven gaat er iets of iemand anders dood. En een tweede aanraking zorgt voor een permanente terugkeer naar het hiernamaals. Als dusdanig heeft Ned geen makkelijk leven gehad maar tegenwoordig is alles redelijk onder controle. Hij heeft een taartenwinkel en nu en dan helpt hij de lokale detective Emerson Cod door een dode terug te brengen zodat deze kan vertellen hoe hij gestorven is.

Op een dag roept Emerson weer Ned’s hulp in maar dan blijkt dat de dode niemand anders is dan Ned’s lang verloren liefde Charlotte “Chuck” Charles en Ned kan zich er niet toe brengen om haar op tijd terug aan te raken met de dood van de begrafenisondernemer als gevolg. Met Chuck terug levend is Ned’s leven bijna compleet aangezien hij zijn lieveling terugheeft maar het spijtige is wel dat hij haar nooit zal kunnen aanraken want dit zou betekenen dat hij haar weer zal verliezen en ditmaal voor altijd.

Pushing Daisies is een verrassende en verfrissende serie die de standaard richtlijnen voor series aan zijn laars lapt en redelijk “anders” is dan alles wat je tot nu toe gezien hebt. Er is een extreem positieve sfeer aanwezig ondanks het nogal morbide onderwerp maar dankzij de extreem felle kleuren, “happy happy joy joy” muziek en het over-the-top acteerwerk werkt het wel.

Echter, de serie slaagt er niet in om continu op hetzelfde niveau te blijven. Het concept is zo raar dat in eerste instantie je je zal afvragen waar je nu in godsnaam naar aan het kijken bent om na een tijdje het gevoel te krijgen dat dit echt wel een fantastische serie is. Tegen het einde aan echter begint het allemaal wat repetitief te worden en wordt je het allemaal een beetje beu omdat er te weinig variatie aanwezig is.

Pushing Daisies is zeker waard om eens te bekijken maar de serie als geheel overtuigt nog niet helemaal

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags: ,


Leave a Reply