gaming sinds 1997

Quarantine

Angela Vidal en haar cameraman Scott zijn bezig met een programma te maken over de Los Angeles brandweer wanneer er een oproep binnenkomt omtrent een klein appartementsgebouw waar de bewoners een oude vrouw hebben horen gillen. Om wat aktie in de documentaire te hebben besluiten Angela en Scott mee te gaan maar wat ze niet weten is dat ze zich hierdoor zwaar in de problemen brengen. Eens aangekomen valt de oude vrouw een van de agenten aan en voordat iemand doorheeft wat er gebeurt wordt het duidelijk dat ze geïnfecteerd is met een of andere ziekte die zich enorm snel verspreidt en mensen in krankzinnige moordenaars verandert. Om de zaken nog wat erger te maken voor de mensen in het gebouw besluit de overheid om een quarantine in te roepen en het gebouw compleet af te sluiten van de buitenwereld.

Quarantine is de Amerikaanse remake van de Spaanse horrorfilm [Rec] en slaagt er zeer goed in om de atmosfeer beklijvend te houden. We zien regelmatig remakes die meer op de aktie focusen en het verhaal zo ongeveer onder de mat vegen, maar dat is hier niet het geval.

Net zoals in The Blair Witch Project krijgen we alles te zien vanuit het oogpunt van de camera maar in plaats van verlaten bossen zitten we ditmaal in een gebouw wat een claustrofobischer gevoel geeft en de gevoelens van angst doet verhogen.
Het acteerwerk is zeer goed en Jennifer Carpenter (bekend van o.a. de TV serie Dexter) maakt indruk met haar mogelijkheid om compleet uit de bol te gaan van angst.

Als je The Blair Witch Project kon appreciëren dan zal je zeker genieten van deze film. Als je Blair Witch niet echt schitterend vond, dan nog zou je deze film een kans moeten geven omdat we ditmaal niet met bovennatuurlijke krachten zitten en de zaken wat meer met de voeten op de grond staan. Enkel op het einde faalt de film een beetje maar we vergeven de makers voor een keer omdat de reis naar dat einde de moeite waard wa

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags:


Leave a Reply