gaming sinds 1997

Reservoir Dogs

Bij de preview zag deze game er niet slecht uit; hier en daar nog wat kleine tekortkomingen, maar niets dat niet kon opgelost worden. Of toch niet, want eigenlijk is er bijna niets veranderd tussen de preview-versie en deze review.

De game baseert zich eerder op de plot van de film in plaats van die echt te volgen. De meeste bekende (actie)scènes en quotes komen er zeker in voor, maar voor de rest krijg je dingen voorgeschoteld die niet in de film te zien waren. De nadruk ligt in de game meer op de actie, wat een goed punt is, voor het spel dan. De geest van de film gaat namelijk voor een deel verloren.

Je krijgt in deze missies te zien hoe het de verschillende bendeleden vergaan is na het mislopen van de overval. Hun verhaallijnen lopen door elkaar, waardoor je pas tegen het einde aan echt te weten komt hoe bijvoorbeeld Mr. Blue aan zijn einde is gekomen. Je doel is in feite steeds hetzelfde: ontsnap! Missies te voet worden afgewisseld met autoritjes.

Om weg te geraken, kan je je een weg doorheen de tegenstand schieten, maar dat is wat lastig omdat je eerst moet mikken met de rechterknop. De andere mogelijkheid bestaat erin gijzelaars te nemen onderweg. Die extra ballast vertraagt je wel aanzienlijk en bovendien houdt de gegijzelde het maar tijdelijk vol. Eenmaal ze een grens bereiken, vallen ze flauw of willen ze niet meer verder.

Bovendien is het nogal omslachtig de politie van je af te schudden op die manier. Die moeten namelijk eerst bereid zijn hun wapens neer te leggen, dan naar de dichtstbijzijnde muur te lopen en tenslotte daar op hun knieën blijven zitten. Verlies je één van hen uit zicht voor dat laatste gebeurd is of wordt er geschoten, krijg je ze allemaal direct weer op je nek.

Veel schieten en doden betekent dat je op het einde de rating van psychopaat krijgt. Veel gijzelaars nemen is daarentegen het teken van een professional. Je kan ook tussen de twee zweven, als een ‘carrièrecrimineel’. Deze titels zijn van belang voor het einde, of beter gezegd eindes, want er zijn namelijk drie mogelijke eindfilmpjes.

Reservoir Dogs is ook vrij kort. De drie mogelijke eindes kunnen er misschien voor zorgen dat er mensen zijn die het spel nog een paar keer opnieuw spelen, maar ik denk eerder dat hiervoor cheats gebruikt zullen worden. Als extraatje kan je nog wat artwork vrijspelen door blauwdrukken te verzamelen doorheen de levels.

De enige originele stem is die van Michael Madsen, alias Mr. Blonde. De andere stemmen werden ingesproken door andere acteurs en dus zien hun personages er ook iets anders uit dan in de film. Het probleem met de synchronisatie dat nog optrad in de preview, is gelukkig opgelost. Qua muziek mag je dezelfde liedjes verwachten als die uit de film.

Reservoir Dogs is nog wel een leuk spel, zolang je je niet stoort aan de minpunten.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Reservoir Dogs
geplaatst in: Eidos, PC, Reviews
tags: ,


Leave a Reply