gaming sinds 1997

Resident Evil: Damnation

Top agent Leon S. Kennedy wordt uit vakantie gehaald om een missie te doen in een kleine Oost-Europese staat die geplaagd gaat onder een burgeroorlog die al jaren aansleept. De arme burgerbevolking die in opstand was gekomen was aan de verliezende hand maar sinds kort zijn er rapporten opgedoken dat Bio-Organische Wapens (BOW’s) in de strijd gegooid zijn waardoor de opstandelingen hopen het tij te keren. Het is Leon’s opdracht om de waarheid hieromtrent te ontdekken maar eens ter plaatse wordt hij al snel opgeroepen door zijn oversten om het land terug te verlaten.

Leon zou echter Leon niet zijn als hij dit order niet aan zijn laars zou lappen en als dusdanig gaat hij verder op onderzoek uit. Hij wordt echter door de opstandelingen opgemerkt en wanneer ze hem gevangen nemen wordt het hem al snel duidelijk dat de zaken niet zo rechtdoorzee zijn als je zou denken.

Ondertussen blijft het regeringsleger de “terroristen” bestrijden en de geheimzinnige Ada Wong verschijnt op het toneel wanneer ze op bezoek gaat bij presidente Belikova onder het mom van haar te helpen bij het bestrijden van de BOW’s. Wong’s cover wordt echter doorzien door Belikova en de presidente laat al snel merken dat ze ook geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken…

Resident Evil: Damnation is een compleet uit computer-generated graphics opgemaakte animatiefilm die eruit ziet als een van de bekende videogames. De animaties zijn vloeiend en de bewegingen zijn zeer menselijk, op enkele gevechtsscenes na waar je toch wel wat CG-issues merkt. Al bij al ziet het er echter wel goed uit en word je bij tijd en wijle verrast door het feit dat je niet aan het kijken bent naar echte acteurs.

Die graad van realiteit gaat echter niet op voor de film in zijn geheel. We worden midden in de setting gedropt met veel te weinig achtergrondinformatie omtrent de personages, en als je de videogames niet kent of gespeeld hebt zal je het zeer moeilijk hebben om te volgen. De videogame origine van Damnation is ook heel erg te merken. Het verhaal is veel te dun, de personages oppervlakkig, en de “diepzinnigheid” in sommige van de dialogen slaat echt op niets. Tel daar nog bij dat de vooruitgang van de film echt is alsof je een videogame aan het spelen bent (we gaan door donkere gangen met weinig licht, krijgen eerst simpele vijanden voor de kiezen, om uiteindelijk het op te moeten nemen tegen bijna onverslaagbare “boss monsters”) en het eindresultaat is een CG film die echt gemaakt is voor de fans van de games en voor de rest niemand zal kunnen aanspreken.

De beeld- en geluidskwaliteit van Damnation op Blu-ray zijn zeer goed. We hebben geen problemen gezien op gebied van transfer, en het enige probleem is zoals eerder gezegd dat in bepaalde gevechtsscenes de CG niet echt menselijk overkomt. Het geluid levert deftige kwaliteit met goede plaatsing en ook de subwoofer doet zijn werk wanneer nodig. Qua extra’s krijgen we nog een feature omtrent de “Plaga”, wat achtergrond omtrent Damnation, bloopers en een fotogallerij.

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: , , ,


Leave a Reply