gaming sinds 1997

Rest Stop: Don’t Look Back

Een jaar geleden zijn Jess en Nicole vertrokken naar Californië maar niemand heeft sindsdien nog iets van hen gehoord. Wanneer Jess’ broer, korporaal Tom Hilts, terugkeert van zijn legerdienst besluit hij om zijn broer te gaan zoeken samen met zijn vriendin Marilyn en zijn beste vriend Jared die altijd al verliefd is geweest op Nicole. Wanneer ze vertrekken hebben ze er geen idee van dat hun trip hen recht in de handen van “the driver” zal leiden…

Rest Stop: Don’t Look Back is de sequel van Rest Stop en deel van Warner’s direct-to-DVD Raw Feed label dat focust op low budget kwaliteitshorror en sci-fi films. Als dusdanig heeft Raw Feed weer een winnaar in zijn handen want Rest Stop 2 is zelfs een van de betere sequels van slasher films die we tot nu toe gezien hebben. De verhaallijn neemt de originele over maar met net genoeg nieuwe elementen om het interessant te houden.

Het gebeurt niet vaak maar met “the driver” en de Bijbelfamilie heeft Shawn Papazian enkele karakters gecreëerd die bijna kunnen wedijveren met Hollywood’s beruchte slagers Freddy Krueger en Jason Voorhees alhoewel ze waarschijnlijk nooit eenzelfde cult status zullen bereiken omdat ze nooit op het grote witte doek geprojecteerd zijn geweest.

In zijn genre is Rest Stop: Don’t Look Back zeker een van de beste films die we de laatste tijd gezien hebben en we raden hem dan ook ten zeerste aan, zeker ook omdat de extra’s evenzeer de moeite waard zijn om te bekijken (vooral de feature “Doomed to Repeat: The Mythology of Rest Stop” mag je niet missen)

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply