gaming sinds 1997

Retro Atari Classics

Heb je net de nieuwe DS gekocht, met zijn originele eigenschappen zoals twee schermen en een touchscreen? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk niet blij zijn met Retro Atari Classics, een boel oude games van uit de Atari-tijd, op 1 cassette geport richting DS. We moeten bij Fragland echter elk spel een eerlijke kans geven, dus zal ik eens zien of deze titel misschien toch iets waard is.

We kunnen van de ietwat onverzorgde cover afleiden dat we 10 oude Atari-games kunnen herspelen in hun oorspronkelijke vorm, maar ook in een volledig nieuw grafisch jasje, verzorgd door 3 graffitilegendes. Welke 10 klassiekers zijn dit?

•Centipede
•Tempest
•Pong
•Warlords
•Missile Command
•Breakout
•Sprint
•Gravitar
•Asteroids
•Lunar Lander

Aangezien al deze spellen ouder zijn dan mijzelf, was ik met het merendeel niet echt bekend en was ik dus vrij benieuwd om deze klassiekers zelf eens uit te testen. Dat de originele graphics niet meer up-to-date gingen zijn, had ik wel verwacht maar dat de nieuwe Remix Mode met vernieuwde graphics niet veel beter bleek stelde me toch teleur.

Ik ben niet echt vertrouwd met de graffitiwereld, maar als de 3 mensen die dit verzorgd hebben reeds legendes worden genoemd wil ik de beginners niet eens aan het werk zien! De gemiddelde muurtekeningen die je onder bruggen vindt zijn in ieder geval veel beter dan dit. Maar bon, ik zal maar even verder zien dan mijn neus lang is en eens checken wat deze games qua gameplay in petto hebben.

De 10 games zijn zeer simpel qua opzet en kunnen dus meteen door het kleinste kind gespeeld worden. De actie wordt simpelweg verdeeld over de twee schermen en zo goed als alles gebeurt met de stylus en het touchscreen. Sommige games, zoals bv. Missile Command, lijken al die jaren geleden ontworpen te zijn met een toekomstig touch-screen in het achterhoofd, maar andere games zijn dan weer jammer genoeg onspeelbaar met deze besturingsmethode.

Waar Atari op zijn minst voor had mogen zorgen was een verzorgde highscore lijst, aangezien deze games bijna allemaal draaien om het verbreken van highscores. Het enige wat je nu te zien krijgt is je nieuwe score met in kleine letters de hoogste score erbij. Ook het geluid verdiende een beetje meer aandacht. Ik had persoonlijk liever een leuke beat gehad die het vervelende gebliep verving dan het grafische werk van 3 mislukte graffiti “legendes”.

Retro Atari Classics kan leuk zijn voor een tijdje, vooral met games als Centipede. Andere spelletjes hadden dan weer perfect weggelaten mogen worden, omdat ze gewoon niet leuk zijn of omdat ze (bijvoorbeeld in het geval van Sprint) onspeelbaar zijn. De echte retro-gamer in hart en ziel zal hier plezier aan beleven, een gewone gamer daarentegen kan zijn zuurverdiende centen beter bewaren voor een ander spel.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Retro Atari Classics
geplaatst in: Atari, DS, Reviews
tags: ,


Leave a Reply