gaming sinds 1997

Revenge – Seizoen 1

revengeAmanda Clarke was 9 jaar oud toen agenten van de FBI het huis waar zij en haar vader bestormden en hem meenamen als verdachte van het financieren van een terroristische groepering. Jaren later, krijgt zij het dagboek van haar vader waarin vermeld staat hoe dit is kunnen gebeuren, hoe hij door de Grayson familie waar hij voor werkte als succesvol hedgefund manager onrechtmatig in de val werd gelokt, en wie er allemaal betrokken waren bij de actie die hun beider leven geruïneerd hebben. Op de laatste pagina van het dagboek meldt Amanda’s vader dat hij erin toch in geslaagd is om een enorm kapitaal opzij te houden waardoor hij hoopt dat ze alsnog verder kan met haar leven en dat ze de betrokkenen kan vergeven voor wat ze hen aangedaan hebben. Echter, voor Amanda is het dagboek het perfecte draaiboek voor maar 1 ding: wraak! En met het geld heeft ze ook nog de middelen om dit voor elkaar te krijgen…

Revenge heeft een zeer hoog “The OC meets Desperate Housewives” gehalte. Alle mensen zijn mooi vanbuiten maar lelijk vanbinnen, zowat alle stereotypetjes die je verwacht in zo’n serie zijn aanwezig (de bitcherige moeder, de seutige computerwizard, de knappe outsider, de rijke jetset zoon, … noem maar op) en elke aflevering zien we hoe Amanda, als Emily Thorne, nieuwkomer in de Hamptons, komaf maakt met een van de mensen die aan de grondslag lagen van de ondergang van haar vader. Op zich niets mis mee, maar het gaat allemaal wel héél makkelijk en buiten Victoria Grayson (een zeer onderhoudende Madeleine Stowe) is er niemand die ook maar iets verdachts vindt aan het feit dat sinds de komst van Emily er vanalles gebeurt.

Wat Revenge toch nog een beetje interessant maakt is het feit dat er een constante dualiteit is in het personage van Amanda/Emily. Met al het geld dat haar vader haar heeft nagelaten had ze zonder probleem een zorgenloos leventje kunnen leiden maar in de plaats heeft ze besloten om wraak te nemen. We krijgen regelmatig te zien wat had kunnen zijn, en ook Emily’s helper Nolan (de rijke computernerd die door de rest van de rich & famous zowat genegeerd wordt) krijgt regelmatig de mogelijkheid om op haar in te spreken over waar ze mee bezig is. Het is echter keer op keer de harde kant van Amanda die het overwicht haalt waardoor we niet plots naar een effectieve nieuwe versie van The OC zitten te kijken.

Qua beeld en geluid kunnen we zeggen dat er toch wel wat bezuinigd is bij deze serie. Zo lijken de overzichtsbeelden van de Hamptons die bij tijd en wijl voorbijkomen wel alsof ze met een goedkope SD-camera gefilmd zijn, en verscheidene scenes rond het huis van Emily zien er écht geplakt of met de computer gedigitaliseerd uit. Absoluut niet mooi om naar te kijken en het valt des te meer op omdat de rest van de serie eigenlijk er wel deftig uitziet. Het geluid is dan weer wel goed, maar aangezien het vooral dialogen zijn met een beetje achtergrondmuziek liggen onze verwachtingen dan ook niet zeer hoog op dit gebied.

box-revenges1

Onze Score:
6.0

geplaatst in: Disney, DVD, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply