gaming sinds 1997

Ridge Racer 2

Ridge Racer is een van die titels die er als de kippen bij is om een nieuwe console te ondersteunen en net nu de PSP het in de ogen van veel mensen wat liet afweten, is daar opnieuw deze ouwe gouwe arcaderacer om alweer eens aan te tonen dat… Hey, wacht eens even. Dit spel lijkt toch verdacht veel op zijn voorganger. Even de UMD checken. Jawel, er staat een ‘2’ dus het is de sequel. Voor een sequel is de oogst aan nieuwe features echter wel heel mager. Ridge Racer 2 is technisch gezien Ridge Racer 1 voor de PSP met 12 nieuwe songs, 8 nieuwe auto’s, 9 nieuwe parkoersen en naar het schijnt 3 nieuwe gamemodes.

Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, want zowel op grafisch gebied, op gameplayvlak en qua geluid is het een kopie van zijnvoorganger. De klassieke world tour-modus is terug en ook arcade, time trial, duel en survival zijn bescjikbaar. Met nieuwe gamemodes bedoelt men overigens dat sommige bestaande modes hier en daar wat getweakt zijn (tijdslimieten in arcade mode, nieuwe events in world tour…). De acht nieuwe wagens brengen het totaal op 62, waarvan er achttien van in het begin beschikbaar zijn om alleen of via ad hoc mode met je vrienden te racen. Gamen over internet is echter niet mogelijk.

Verder is het ook gewoon eenuitgebreid lijstje met aantallen. Er zijn nu 21 tracks en volgens de promo fact sheet zelfs 42, want die telt doodleuk de reverse courses apart. Op gameplaygebied zit het allemaal zeer goed in elkaar – het is en blijft tenslotte een Ridge Racer. Het draait ook hier weer rond driften en boosten om zo de eerste plaats te halen, terwijl dezelfde soms enerverende commentaarstem je enkele rants toesnauwt of je een lauwerkrans toegooit als je boostend in een haarspeldbocht van de vierde naar de eerste plaats opschuift. Dat is overigens virtueel écht gebeurd en het was een van de weinige momenten dat ik de replay van een race heb uitgekeken. De nieuwe soundtracks zeiden me niet zoveel want zelf kies ik toch steeds weer voor golden oldie Disco Ball.

Tja, er is niet veel nieuws onder de zon hier. De reden is waarschijnlijk dat het Ridge Racer 2-team zich wat meer op de PS3 geconcentreerd heeft dan op de PSP, waardoor elke fan die zich deze sequel aanschaft zich een beetje bekocht zal voelen. De game lijkt me dan ook eerder te zijn uitgebracht voor de mensen die zich nu pas een PSP aanschaffen. Als je de eerste PSP Ridge Racer nog niet in je catalogus hebt en je de extra features de meerprijs waard vindt, zal je echter heel wat plezier beleven aan deze titel. Op grafisch gebied is het al lang niet meer de standaard, maar afgezien daarvan blijft het een goede game met een ijzersterke gameplay.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Ridge Racer 2
geplaatst in: NamcoBandai, PSP, Reviews
tags: ,


Leave a Reply