gaming sinds 1997

RollerCoaster Tycoon 2

Pretparken, wie houdt er niet van? Rollercoasters, thrillrides of gewoon lekker nat worden. Nergens beleef je meer emoties op één dag dan in een pretpark. Zelf zo’n plezierpaleis uit de grond stampen is echter ook een hele uitdaging en bleek bovendien ook nog ontzettend leuk te zijn. Geen wonder dat Rollercoaster tycoon en zijn 2 uitbreidingen zo een succes werden. Kan het vervolg hierop nog beter zijn?

Het eerste wat opvalt aan rollercoastertycoon 2 is dat het bijna volledig identiek is aan het origineel. Ik heb het nog eens nagekekenn maar het was wel degelijk een 2 die er op het doosje stond. De herkenbaarheid is eigenlijk wel leuk, want je vindt alle benodigdheden om je park te bouwen meteen terug. Helaas zijn ook de graphics nog van hetzelfde niveau als deel 1. Je kan dus nog steeds niet in 1st person view door je park lopen of een ritje maken op je net gebouwde supercoaster en dat is wel spijtig. Maar zoals altijd: gameplay primeert boven graphics dus laten we eens zien hoe het daarmee zit.

Ook de gameplay is bijna identiek aan deze van deel 1. Je moet nog steeds een doel volbrengen in een bepaalde tijd. Vb. Lok 1500 bezoekers voor het einde van jaar vijf. Met het spel komen 26 scenario’s, maar op de officiële site kan je ook nieuwe downloaden. De maps zijn echter wel veel groter dan in deel 1 en je kan deze keer dus echt je gang gaan met reuzencoasters. Leuk is dat de game een Six-flags licentie heeft. Zo zitten er 6 echt bestaande parken in de game waaronder Six Flags Belgium en Six Flags Holland.

Helaas zitten er niet echt denderend veel nieuwe attracties in dit spel. Somige rollercoasters hebben wat nieuwe baanonderdelen of een nieuw treinstel maar echt nieuw zijn ze niet. Wel zitten er nu bankautomaten in het spel. Meer mogelijkheden om je klanten geld af te troggelen dus. Toch zal het niet zo makkelijk zijn als in deel 1 om rijk te worden. Je zal nu ofwel inkomgeld vragen voor het park ofwel voor iedere attractie apart. Niet meer beide zoals in deel 1. De moeilijkheidsgraad ligt dus iets hoger.

Nieuw zijn de twee ingebouwde editors. Met de scenario editor maak je je eigen parken en scenarios. Leuk om de replayability van de game te vergroten of om zelf eens bobbejaanland na te maken. De andere editor is een coastereditor en die laat je coasters bouwen zonder dat je je zorgen moet maken om geld. Je kan je design dan saven en later in een scenariomode gebruiken.

Al bij al valt Rollercoaster tycoon 2 wat tegen. Laat dit echter geen beletsel zijn om deze game in huis te halen als je genoten hebt van deel 1 en je naar meer smacht. Dit is zeker één van de betere tycoongames en staat ondanks zijn tekortkomingen garant voor vele uurtjes bouw- en manageplezier!

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: RollerCoaster Tycoon 2
geplaatst in: Atari, PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply