gaming sinds 1997

Sam en Moos: de saga gaat verder…

De dag nadat ik de vorige column heb geschreven stonden Sam en Moos weer op de stoep.
Het enige detail was dat Sam gekrompen leek en ook veel blonder was dan de dag ervoor.

Tevens worden beiden met de dag brutaler, want Moos roept dat ze spelletjes komen spelen, nog voor dat ze de nieuwe Sam heeft voorgesteld .
“Ge kent de weg” hoef ik al niet meer te zeggen, want eer de deur terug dicht is zitten ze al boven, waar ik Moos met mijn meubilair hoor sleuren.

Deze Sam is ook iets gedweeër dan de vorige en dus begint er geen gevecht of ruzie over welk spel opgezet moet worden. Ik steek op commando van Moos Need for Speed Underground 2 in.
Ook deze Sam bakt er niks van, maar dat kan ook komen omdat Moos er een sport van maakt om te botsen tegen allerlei medeweggebruikers, die Sam dan maar moet zien te ontwijken.

Ik vermoedde al snel dat het zo niet lang zou duren en inderdaad: Moos stelt vrij snel voor om “Amped” te spelen. Ik onderbreek mijn spelletje Jawbreaker om de disc te verwisselen.

Ook deze Sam verkondigt luid dat ze thuis een PlayStation hebben. Ze zegt er echter wel bij dat ze er niet vaak op mag van haar broer. Moos loopt wel degelijk achter, maar heeft haar hoop gevestigd op volgende week, wanneer ze waarschijnlijk ook een PS2 zal krijgen.
Om te pesten roep ik nog dat Xbox veel beter is, maar geen van de dames gaat er op in.

Amped is de nieuwe rage en gaat Need for Speed zeker verdringen van de eerste plaats.
Buiten de toch al funny geluiden die bij het spel horen, lach ik me vooral kreupel om de commentaren van de twee dames. “Boink”, “Auw, dat moet pijn doen” en
“Hey, hij blijft liggen!” roept Moos. “Ja wat denk je als je met je hoofd vol op een boomstam botst”, roep ik. Moos kan er wel mee lachen maar vergeet op te letten. “Owh, is er nog wat gebeurd toen ik niet zat op te letten?”

Moos slaagt erin om een deftig aantal punten te behalen, maar Sam blijft onderuit gaan na een salto of andere manoeuvre. Een beetje droevig kijkt ze achterom, “De mijne doet het niet.” Terwijl ze dat zegt maakt ze een dubbelle flip salto die haar een high score aan punten oplevert, tot woede van Moos natuurlijk..
Sam kleurt een beetje rood en met het puntje van haar tong uit de mond probeert ze nog wat punten te halen. Maar als ze oplet, lukt het niet, waardoor Moos nog maar eens probeert het spel voor te doen door de controller uit haar handen te snokken.
Hierdoor wordt er de zoveelste boom geraakt en dat is Sam echt te veel. “Hey, wil je die boompjes eens geen pijn doen!” roept ze uit.

Ik kan de gezelligheid zeker wel waarderen, maar dankzij de Xbox dreigen alle bezoekjes van Moos uit te monden in een regelrechte ramp.
Speed heeft inmiddels de PlayStation 2 ook aangesloten. Zou die minder vetes veroorzaken of worden ze juist erger, aangezien bijna iedereen er zo een heeft.

Zoals gewoonlijk probeer ik de boel wat te sussen, maar ik ben blij dat het uur voorbij is, dit keer zonder interferentie van oma.

Gelukkig is de paasvakantie afgelopen (no offence to the studentjes), zodat ik hopelijk terug een weekje rust heb.


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply