gaming sinds 1997

Saw 3 – 2-Disc Bloodpack Edition

Jigsaw slaagde erin om te ontsnappen aan de politie op het einde van de 2e Saw-film, maar zijn gezondheid is er niet op verbeterd. Erger nog, de kanker kluistert hem nu permanent aan het bed en dus moet hij zich zien te behelpen met zijn sidekick Amanda. Dat weerhoudt hem er echter niet van om nog steeds mensen op de proef te stellen en spelletjes te spelen. Zo wordt onder andere dokter Lynn Denton, die enkele duistere geheimen heeft tegenover haar gezin, ontvoerd en verplicht om Jigsaw te helpen. Als ze hem in leven kan houden totdat zijn laatste testsubject zijn proef heeft volbracht zal ook zij in leven mogen blijven. Stopt Jigsaw’s hart echter voor het einde van de beproeving dan zal ook Lynn het met haar leven bekopen.

Saw 3 volgt het beproefde concept van de vorige films maar spijtig genoeg hebben we het allemaal al wel een beetje gezien. De setup van de vallen van Jigsaw, de plot twists, … het is niet echt spannend meer en de film vervalt dan ook een beetje in een simpel gore-festijn waar weinig verder te beleven valt. De makers proberen de zaak nog wel te redden door wat links te leggen naar de vorige films maar dit is vergeefse moeite.

De dvd bevat een 2-tal redelijke (maar korte) features over de vallen van Jigsaw en de make-up & special effects, maar voor de rest krijgen we een typische Dutch Filmworks release met liner notes, deleted scenes en een als “feature” gebombardeerde B-roll. Schandalig wordt het echter wanneer we merkten dat in plaats van een normale audio commentaartrack, DFW de film voor een 2e keer meelevert maar dan met een commentaartrack van producer en regisseur. Dat men zoveel ruimte op een DVD gewoonweg verkwanselt is ongehoord en de man die met dit idee kwam mag voor mijn part een testje van Jigsaw ondergaan.

Wél leuk is de verpakking die bij de origineelsten is die we reeds gezien hebben

Onze Score:
5.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags:


Leave a Reply