gaming sinds 1997

Saw V

Jigsaw is dood maar zijn opvolger, detective Hoffman, merkt dat toch niet alles volgens plan is gegaan. Immers, FBI agent Peter Strahm is erin geslaagd om de val die voor hem opgezet was te overleven en begint al snel door te hebben dat er iets niet in de haak zit met de “held” Hoffman. Ondertussen worden vijf mensen wakker in een kamer waarna ze al snel doorhebben dat ze in een van de befaamde vallen van Jigsaw beland zijn en slechts een zeer kleine kans hebben om hun komende beproevingen te overleven.

Saw IV liep parallel met nummer 3 qua tijdsframe en bij dit vijfde deel wordt in die richting verdergegaan. We krijgen een verdere uitwerking van het zijverhaal rond de opvolging van Jigsaw alsook een minder interessant scenario omtrent wederom enkele mensen die in een val zitten en een zeer kleine kans gegeven wordt tot rehabilitatie mochten ze hun beproevingen overleven. Als dusdanig is kan Saw V nog steeds de serie niet terug op het niveau van de eerste films brengen qua spanning maar gelukkig krijgen we wel een veel beter verhaal te zien dan de chaos die ons in het belabberde deel 4 voorgeschoteld werd. De structuur is duidelijker en alles lijkt weer logisch in elkaar te vallen.

Waar Saw V echter helemaal in schittert is het gore gehalte. Het verhaaltje over hoe en waarom de vijf mensen gevangen zitten is allesbehalve interessant, maar zeker tegen het einde aan slaagt Saw er wederom in om nieuwe records te breken qua gruwelijke beelden. Fans van het genre zullen hier dan ook volop van kunnen genieten totdat deel 6 verschijnt

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Dutch Filmworks, Reviews
tags:


Leave a Reply