gaming sinds 1997

Seed – Uncut version

Max Seed is een gruwelijk verminkte seriemoordenaar die erin geslaagd is om 666 mensen te doden in een periode van 6 jaar voordat hij door detective Matt Bishop opgepakt werd. De arrestatie verliep niet zonder moeite want al Matt’s collega’s die meegingen om Seed te arresteren schoten er het leven bij in maar sinds Seed in de gevangenis zit is hij mak als een lammetje, behalve dan als men hem lastigvalt. Wanneer hij op de electrische stoel gezet wordt werkt deze niet echt goed en wanneer hij reeds twee pogingen om hem te doden overleeft besluit men om Seed levend in een kist te stoppen en hem te begraven. Immers, de Amerikaanse wet stelt dat iemand die drie pogingen overleeft zijn vrijheid terugkrijgt. Seed slaagt er echter in om uit de kist te geraken en zich een weg naar de oppervlakte te graven waarna hij uit is op wraak…

Uwe Boll was bezig aan een remonte. Zijn recentere films waren nog steeds niet goed te noemen maar er waren tekenen van verbeteringen. Wanneer ik hoorde dat hij zich ging wagen aan een low-budget horrorfilm had ik het idee dat het misschien wel iets leuks zou kunnen worden. Immers, vele regisseurs beginnen in dit genre om ervaring op te doen voor ze beginnen aan het grote werk dus als Boll in de omgekeerde richting werkt kan dit enkel maar een goed ding zijn, niet?

Niet dus! Boll vindt het horror genre blijkbaar zo simpel dat hij Seed perfect vond om een experiment mee uit te voeren: er is geen script gemaakt en de acteurs moesten zelf maar wat aanmodderen en Boll zou achteraf wel de “goeie” scenes eruitpikken en zo de film maken. Gevolg: alhoewel de goorheid wel deftig is, is er een totaal gebrek aan spanning, iets dat toch wel essentieel is voor een horrorfilm. En dan spreken we nog niet over de knullige dialogen of de cameo van Don S. Davis (Stargate) die totaal op niets slaat.

Komt daar nog bij dat verscheidene scenes zo donker zijn dat je amper kan zien wat er aan de hand is en ja kan je voorstellen wat een rommel Seed effectief is.

Er is echter een goeie reden om de DVD toch aan te schaffen! Bij de extra’s krijgen we naast een relatief standaard Making Of, wat deleted scenes, een B-roll en een audio commentary track ook de kortfilm “Criticized”. Deze is gemaakt door Richard Gale en is werkelijk subliem! Enkel nu maar hopen dat Uwe Boll mijn ogen niet gaat uitsteken zoals de geschifte regisseur uit “Criticized”…

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Reviews
tags: ,


Leave a Reply