gaming sinds 1997

SiN Episodes: Emergence

Elexis Sinclair is terug en dankzij de Half-Life 2 engine ziet ze er beter uit dan ooit. Maar is de beslissing van Ritual om haar avonturen op te delen in downloadbare episodes de juiste geweest? Dat hebben wij speciaal voor jullie eens getest!

Jij, kolonel John R. Blade, ontwaakt met Elexis Sinclair die je in de ogen staart. Wees echter maar niet te blij want zo goed ziet het er allemaal niet uit. Ze heeft je namelijk zonet iets ingespoten, en haar kennende is het niet iets om opgewekt over te worden.

Gelukkig voor jou kan Jessica Cannon binnendringen in het gebouw en je zo uit haar klauwen redden. Jammer genoeg valt het goedje niet meer uit je bloedbaan te zuigen en zal je op zoek moeten naar een tegengif. Laat de race beginnen!

Veel meer verhaal dan dit zal je niet terugvinden in Episode 1 van SiN. Je voornaamste opdracht in het spel bestaat uit het opsporen van Viktor Radek, de sinistere collega van Sinclair, in de hoop dat hij een middeltje heeft tegen dat giftige spul dat door je aders pompt.

Zoals reeds aangegeven is het spel opgedeeld in episodes die je kan downloaden via Steam, maar dankzij Electronic Arts kan je het game ook in de gewone winkel verkrijgen. Wij kregen die laatste versie en het eerste wat opviel was hoe zwaar de installatie suckt. Je moet immers nog verplicht Steam installeren en een deel van het game downloaden. Niet echt wat je verwacht van een retailversie, toch?

SiN belooft ons heel wat. Indrukwekkende graphics, fantastische interactie, een gepersonaliseerd moeilijkheidssysteem dat zich aanpast aan je prestaties, coole wapens en een briljante A.I. om die wapens eens op uit te testen. Jammer genoeg worden die beloftes niet allemaal ingelost. De beelden zien er lekker uit (Elexis overigens ook) maar de episodische manier van vertellen geeft een toch wat zure nasmaak.

Ten eerste had ik deze eerste Episode in zowat drie uur uitgespeeld. Hoewel 18 euro natuurlijk niet duur is, is drie uur toch wel erg kort. Enkel het feit dat je de eerste SiN er gratis bovenop krijgt, kan deze prijs rechtvaardigen. Bij de tweede episode zal dit meer dan waarschijnlijk echter niet meer het geval zijn. Het zal dus nog te bezien zijn hoeveel waar je krijgt voor je geld.

Ook de wapens vallen wat tegen. Er is een pistool, een shotgun en een geweer (waarmee je wel goed kan snipen), maar naast het feit dat ze elk een alternatieve vuurmethode hebben is er weinig aan. Veel vernieuwends of verrassends moet je dus niet verwachten van de gunplay.

Op het gebied van artificiële intelligentie hebben de makers meer beloofd dan ze kunnen waarmaken. Zo zullen de tegenstanders het moeten afleggen tegen die van F.E.A.R. op elk vlak. Ze blijven weliswaar niet domweg staan in een kogelregen, maar ze gaan ook niet tactisch terugtrekken of dekking zoeken. Ze lopen gewoon op je af en qua aanpassingen van de A.I. aan je prestaties naarmate je vordert in het spel, was er ook niet veel te merken.

We gaan verder op het lichtjes teleurstellende pad met de interactie en de ‘levende wereld’. We hebben met Half-Life 2 al beter gezien, want meer dan voorgescripte gebeurtenissen vallen er niet te beleven. Cola-blikjes uit een machine halen en wat rondspelen met tonnen en kratten hebben we nu toch al een paar keer gezien.

De soundtrack daarentegen is best te genieten en past zich ook mooi aan de gebeurtenissen op het scherm aan. Ook de geluidseffecten zijn stevig zonder je van je stoel te blazen.

Sin Episodes: Emergence bleek uiteindelijk een kleine teleurstelling. Zo zorgt de episodische manier van werken voor heel wat problemen qua content: je krijgt maar een paar uur gameplay, je selectie aan wapens is erg beperkt en bovendien moet je nu een eind wachten vooraleer het verhaal verder gaat. Grafisch en muzikaal blijkt het game sterk, maar qua A.I. en interactiviteit was er meer beloofd en verwacht.

De eerste Episode van SiN is dus genietbaar maar standaard FPS-voer geworden. Duimen maar dat de volgende episodes de lat iets hoger kunnen leggen! Ondertussen kunnen de FPS-fans en mensen met weinig tijd hier even plezier aan beleven.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: SiN Episode 1: Emergence
geplaatst in: Electronic Arts, PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply