gaming sinds 1997

Slither 2-Disc SE

Een meteoor landt dichtbij het kleine stadje Wheelsy in Amerika. Niemand heeft dit echter opgemerkt maar wanneer Grant Grant, de rijkste man van de stad, wat rondwandelt in het bos komt hij een eigenaardig wezen tegen dat hem onmiddellijk aanvalt en overneemt. Grant’s gedrag begint te veranderen en naast een enorm toegenomen voorliefde voor rood vlees krijgt hij eveneens een enorme zin om voort te planten. Wanneer Grant zijn vrouw aanvalt is de lokale sheriff gelukkig net op tijd ter plaatse maar Grant kan wel ontsnappen. Een tijdje later is Grant compleet getransformeerd in een buitenaards wezen en slaagt hij er eveneens in om de stad compleet te overrompelen met buitenaardse slakken. Enkel de sheriff en Grant’s vrouw Starla lijken ongedeerd maar nu moeten ze wel Grant stoppen met het overnemen van de rest van de wereld.

Slither is geschreven en geregisseerd door James Gunn die ook al verantwoordelijk was voor het script van de remake van Dawn of the Dead. Gunn heeft met Slither een goed produkt afgeleverd, een eerbetoon aan de cult horrorfilms van de jaren ’80. Verwacht je dus maar aan monsters, zombies, buitenaardse wezens, een mooie hoofdrolspeelster en een onhandige sheriff alsook tonnen gore. Het enige dat Slither eigenlijk mist is originaliteit want Gunn heeft zoveel moeite gestoken in het maken van een eerbetoon dat hij het belangrijkste van het maken van een film uit het oog verloren heeft: het origineel houden.

Slither is echter wel redelijk leuk over-the-top entertainment en liefhebbers van dit soort genre kunnen dan geen fout maken door deze dvd te kopen, ook al niet omdat de bijgeleverde extra’s voor een keer echt wel eens de moeite zijn

Onze Score:
6.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags:


Leave a Reply