gaming sinds 1997

SOCOM Confrontation

SOCOM kent een grote fanbase op de PlayStation 2 en velen keken dus al uit naar een versie van het spel op de PlayStation 3. SOCOM: Confrontation is de eerste SOCOM op de PS3, maar in de beta waren toch behoorlijk wat mensen teleurgesteld.

SOCOM: Confrontation is een online shooter en al snel wordt duidelijk dat het een erg traditionele shooter is. Bij het begin van een spelletje moet je kiezen tussen de Navy SEALs of terroristen. Ook de speltypes zal je herkennen: gijzelaars bevrijden, een bom planten,… Dit alles speel je op slechts zeven maps, waarvan dan nog eens hoofdzakelijk een drietal gespeeld worden. Sommige maps kwamen al in vorige SOCOM-spellen voor, zoals Crossroads. Naast de online mode is er geen singleplayer campagne voorzien.

Er zijn dus elementen die je herkent uit andere spellen uit het genre, maar er zijn natuurlijk ook eigen kenmerken. Zo is er een ruime mogelijkheid om je speler aan te passen. Als je er voor kiest om veel bescherming te dragen, zal je dat ook ondervinden tijdens het spelen. Zo zal je wel minder schade oplopen, maar je Usain Bolt-gehalte zal toch dalen. Ook aan je wapens kan je naar believen sleutelen door er bijvoorbeeld een scope op te plaatsen.

De manier waarop je dit spel speelt verschilt ook van andere games. Wie graag als een gek op de vijand af stormt, zal zich al snel gaan ergeren aan SOCOM. Vaak zal je met dit gedrag doodgeschoten worden zonder dat je je vijand nog maar gezien hebt. Na enkele spelletjes zal je al op een andere manier spelen en je zal merken dat samenwerken met je teamleden nog niet zo’n slecht idee is. Daarom is het ook handig dat de meeste spelers een microfoon hebben om met elkaar te overleggen. Wie het liefst zijn eigen moedertaal spreekt, kan met gemak de kamer voor Nederlandstaligen vinden.

Tot nu toe lijkt SOCOM: Confrontation een misschien niet zo origineel, maar toch een goed spel. Maar waarom waren er dan toch zoveel klagende stemmen in de beta? In deze fase had Confrontation nog te kampen met een pak bugs en problemen met het starten van een spel. Ook in de releaseversie van het spel waren deze ergernissen aanvankelijk nog aanwezig. Als het al lukte om een bestaand spel te joinen, dan verpestte lag het plezier. Gelukkig heeft men daaraan gewerkt door geregeld patches uit te brengen waardoor de meeste problemen nu opgelost zijn. De probleempjes die nu nog in het spel zitten, zijn meestal niet meer zo erg. Zo hadden de laadtijden toch iets korter mogen zijn.

Doordat nu alles vlot werkt, is het spelen van SOCOM toch aangenaam. Je krijgt wat je van een online shooter verwacht en de verschillende maps zijn behoorlijk gevarieerd, al hadden er wat meer mogen zijn. In bepaalde speltypes, zoals bij het plaatsen van een bom, kan het er spannend aan toe gaan en zal je goed moeten samenwerken met je team.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: SOCOM Confrontation
geplaatst in: PS3, Reviews, Sony Entertainment
tags: , ,


Leave a Reply