gaming sinds 1997

SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo

Het geweldige spel SOCOM is terug en ditmaal op onze trouwe PSP. De vorige SOCOM-games stonden vooral bekend voor hun multiplayer, de beste ooit gecreëerd op de PS2. Zal dit spel ook zo’n hit zijn op het vlak van multiplayer of blijf je maar beter bij de singleplayer?

Het grootste probleem van de PSP is het gebrek aan een tweede analoge stick. Dat zorgde er uiteraard voor dat men een compleet nieuwe besturing heeft moeten ontwerpen. Op dat vlak loopt het ook meestal verkeerd, maar gelukkig laat deze SOCOM zien dat het ook anders kan!

Vorige PSP-shooters zoals Coded Arms maakten gebruiken van de analoge in combinatie met de actieknoppen. SOCOM neemt een heel ander pad en maakt gebruikt van een automatisch richtsysteem. In tegenstelling tot andere games maakt deze lock-on functie je niet onoverwinnelijk. Je moet steeds rekening houden met de afstand, je wapen, de vijand, je houding, enz. Als je hier geen aandacht aan schenkt zal je gegarandeerd missen en een stortvloed aan vijanden over je heen krijgen. Wees dan maar zeker dat er een mooie, rode “Mission Failed” op je scherm zal verschijnen.

De singleplayer mode begeleidt jou (Sandman) en je teamgenoot (Lonestar) doorheen 14 missies. Die variëren voortdurend van omgeving en missiedoelen, waardoor de sfeer bij elke missie anders aanvoelt. Wat wel opvalt, is het feit dat er in de singleplayer missies veel stille momenten zitten, waardoor actie en stealth uit balans geraken, maar dit draagt dan wel bij tot het realisme.

Eenmaal je de singleplayer hebt voltooid is het tijd om online te gaan. Hier scoort SOCOM: Fireteam Bravo opmerkelijk beter. Het online sfeertje is even goed als bij zijn PS2-broertje. 16 spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in een strijd om de eeuwige roem. Ook hier is teamwork héél belangrijk; met de toegevoegde headset heb je constant verbinding met je medespelers. Goede communicatie is noodzakelijk als je een spel wilt winnen in de hogere classes.

De echte liefhebbers kunnen nu nog meer genieten van beide nieuwe SOCOM-games. SOCOM: Fireteam Bravo en SOCOM 3 beschikken namelijk over een crosstalk-functie. Die houdt in dat je verschillende bonussen kunt overbrengen. Als je bijvoorbeeld een bonus hebt vrijgespeeld in SOCOM: Fireteam Bravo, dan kun je die overbrengen naar SOCOM 3 voor extra informatie of splinternieuwe uitrustingen.

Qua graphics, geluid en concept scoort deze SOCOM ook goed. Op enkele bugs na tovert dit spel prachtige beelden op je PSP-schermpje. De omgeving verandert bij elke missie waardoor je nooit een déjà-vu gevoel krijgt. Ook het geluid van kogels die je om de oren fluiten is gewoon zalig.

SOCOM: Fireteam Bravo is een spel dat je moet in huis halen. Op enkele bugs na is dit spel fantastisch. SOCOM geeft het startschot voor een golf nieuwe en betere PSP-shooters. Het bewijst dat het ook anders en beter kan! Wie online gaat met het spel zal uren plezier hebben en er gewoonweg verslaafd aan geraken. Maar ook diegenen die niet online kunnen zullen zich wel amuseren. Kortweg: een must buy game.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: , ,


Leave a Reply