gaming sinds 1997

Sonic Classic Collection

De DS heeft er weer een collectie bij, en het is iedereens favoriete egel die deze keer als blauw gestreepte bliksem over de schermpjes mag razen. En dat doet hij, samen met Knuckles natuurlijk, zoals we vanouds gewend zijn uit de tijd toen SEGA nog even cool was als zijn icoon. Dat ons vriendje tegenwoordig enkel nog maar aan de bak mag met zijn rivaal Mario of op de Wii of DS is een ironisch stukje geschiedenis.

Niet getreurd echter voor de fans, want de oude Sonic games hebben nog maar weinig aan verbeeldingskracht moeten inboeten en voelen nog altijd erg leuk aan. Weliswaar is het schermpje redelijk klein, maar de snelheid is er nog steeds, de verzameldrang en de herspeelbaarheid ook, en net zoals bij het spelen van Mario vraag je je plots af of dat eenvoudige maar verslavende gevoel van ‘plezier’ enkel maar nostalgie is, of dat games tegenwoordig een beetje te serieus zijn geworden.

De games voelen dus nog altijd hetzelfde aan als toen en dat heeft ook een keerzijde jammer genoeg. Fans zullen weinig nieuws vinden in deze compilatie, maar ik ben er quasi zeker van dat er nog heel wat jonge en oudere gamers nog nooit Sonic 1, 2, 3 en Sonic & Knuckles hebben gespeeld.

Bovendien kunnen die verwende newbies en de eventuele zachtgekookte eitjes nu ook hun spel bewaren zodat je niet telkens van de start moet herbeginnen, en een bijkomend extraatje is dat je met Knuckles kan spelen in Sonic 2 en 3. Voor de niet Sega-adepten: dit was volgens Wikipedia enkel mogelijk door je cartridge van die games bovenop die van de laatste in de reeks te rammen. Voor iedereen dus alvast heel wat eBay kosten gespaard!

Moeten we nog veel meer zeggen over Sonic Classic Collection? Sonic is overbekend, het is een topper van een platformgame, je krijgt de vier beste van de reeks op één cartridge en je kan de blauwe egel nu overal mee naartoe nemen. Meer moet dat niet zijn, me dunkt! Enkel de fans die de games al meerdere malen hebben gespeeld zullen wat op hun honger blijven zitten.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Sonic Classic Collection
geplaatst in: DS, Reviews, Sega
tags: ,


Leave a Reply