gaming sinds 1997

Spider-Man 2

Meer dan een half jaar geleden konden we genieten van de consoleversies van Spider-Man 2. Ook een PC-versie verscheen op de markt, al konden we daar niet al te tevreden over zijn, wegens het gebrek aan vrijheid die de console-versies tot toppers maakte. Nu met de komst van de Nintendo DS verscheen ook een versie voor deze nieuwe handheld van Nintendo. De moeite waard of vijgen na pasen?

Het typische superhelden-verhaal schuilt ook achter dit spel. Een of andere bad guy terroriseert de stad, in dit geval Dock Ock, en de held moet de stad redden van zijn ondergang. Held van dienst is de human spider, Spider-Man. De storyline van het spel wijkt wel, net als die van de console versies, enigszins af van die van de film. In grote lijnen is ze hetzelfde, maar er zijn ook enkele oude bekenden zoals Vulture in het spel gestoken.

Het spel kent niet dezelfde vrijheid als zijn grote broers, omdat de DS natuurlijk niet krachtig genoeg is om zo’n grote stad te simuleren. In plaats van een grote 3D wereld speel je in deze draagbare versie in verschillende levels. Deze zijn vrij groot, soms zelfs zo groot dat het vrij lastig kan zijn als je een bepaald aantal vijanden moet verslaan en die ene vijand net in dat hoekje zit waar je altijd overvliegt.

Ook de pure 3D-actie is verruild voor 2D met prachtige 3D graphics. De textures zijn scherp en de animaties van onze spinnenman zijn ook zeer soepel gedaan. Je kan steeds ver in de diepte kijken en het beeld zal af en toe draaien (bv. op een hoek van de straat), zodat het niet al te eentonig wordt door steeds van links naar rechts te wandelen. De opzet van de missies is echter wel bijna altijd hetzelfde. Ga naar een bepaald punt (vijanden, gijzelaars, bommen,…) en beëindig het level liefst in een zo kort mogelijke tijd.

De actie speelt zich af op het bovenste scherm en Spider-Man wordt bestuurd met de gewone knoppen. De vierpuntsdruktoets dient natuurlijk om zich voort te bewegen en de ABXY-knoppen dienen om te springen, te slingeren en aan te vallen. Op het touchscreen staan 8 unlockbare speciale aanvallen, die je selecteert met een aanraking van je duim en gebruikt met de R-knop. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte besturing, maar ook voor een vuil touchscreen, aangezien je niet de tijd hebt om snel naar je stylus te grijpen en dus met je vinger het scherm moet aanraken. Daarnaast wordt het touchscreen ook gebruikt in minigames bij bossbattles.

Een vervelend puntje is het feit dat Spider-Man nogal snel aan muren vastplakt. Wanneer je dus snel door de stad slingert en per ongeluk een muur aanraakt zal je er aan vast blijven plakken. Daarnaast is het bereik van Spider-Man veel te klein, waardoor je dus zo goed als vlak tegen je tegenstanders moet gaan staan om ze te raken.

Gelukkig verhelpen de speciale aanvallen dit, al zal je deze niet oneindig veel kunnen gebruiken, aangezien ze je special meter laten leeglopen. Wanneer Spider-Man’s hoofd begint te tintelen kan je op de L-knop drukken om zijn spider sense te activeren. Hierdoor kan je de actie in slowmotion bewonderen en deel je iets meer schade uit per aanval.

Spider-Man is een van de betere titels die momenteel verkrijgbaar zijn voor de DS. Ook al zijn de missies dikwijls hetzelfde en is het verhaal niet bijster origineel, het spel levert ook toffe gameplay, mooie graphics en goed geluid en meer moet dat niet zijn, toch?

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Spider-Man 2
geplaatst in: Activision, DS, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply