gaming sinds 1997

Spider-Man The Movie

De Marvel comics van Spiderman zijn al decennia lang razend populair in de States. Onlangs maakte deze held een geslaagde sprong naar het witte doek. Naar aanleiding van de film Spiderman : The Movie is er nu een gelijknamig spel uitgekomen voor Playstation 2 en pc. Ik nam de PS2-versie onder handen en was eerlijk gezegd aangenaam verrast.

Vaak worden games gelijktijdig uitgebracht met een gehypete film (denk maar aan de ontelbare Star Wars games). In vele gevallen wordt dan maar weinig aandacht besteed aan de kwaliteit van het spel, want de titel is al reden genoeg om het spel te kopen, aldus de meeste makers. Gelukkig zijn er uitzonderingen op deze regel zoals het ontzettend goede Jedi Knight II of Rogue Leader in de Star Wars reeks. Behoort Spiderman ook tot die uitzonderingen ? Neen, jammer genoeg niet. Het spel is nog altijd niet volledig uitgewerkt en het kon zoveel beter. Maar toch is het een aangename game geworden, waar je ongetwijfeld enkele uren plezier aan zal beleven.

Het verhaal van het spel wordt aan de hand van erg knappe ingame cinematics uit de doeken gedaan. De storyline is natuurlijk dezelfde als die van de film. Wanneer Peter Parker’s oom Ben wordt vermoord, kruipt hij in de huid van Spiderman om de moordenaar te vinden. Nadat die het hoekje omgaat, ontpopt hij zich als een echte held om de inwoners van New York te beschermen tegen het kwaad. Stereotiep, maar het verhaaltje van de held werkt nog altijd! Naast deGreen Goblin, die je in de film moet verslaan, zijn er in het spel nog enkele andere vijanden toegevoegd, die naar mijn mening zelfs leuker zijn om te bevechten dan deze eindbaas.

Met het verhaal zit het dus snor. Ook de graphics mogen er best wezen. Binnenlocaties zijn niet zo spectaculair, maar wanneer je door de straten van New York zweeft, zie je mooi afgewerkte gebouwen. Alleen de models van de personages konden naar mijn oordeel beter, maar dan ben ik weer aan het muggenziften.

Het belangrijkste in deze game is natuurlijk de gameplay en deze is op het eerste zicht erg goed. Je kunt bijzonder veel moves uitvoeren met Spiderman en tijdens de game verzamel je voorwerpen waardoor je nieuwe combo’s leert. Het enige wat de actie verstoort is het camerastandpunt. De camera blijft nooit mooi achter je personage, maar draait er onhandig rond. Met de rechteranaloge stick kun je de camera bijsturen, maar wanneer je middenin een gevecht zit, is dit niet aan te raden. Gelukkig kun je met een druk op de L1-knop de camera automatisch op een vijand gecentreerd houden. Vooral in luchtgevechten is dit handig.

Aanvankelijk zijn de missies erg afwisselend : tussen de gebouwen zweven, pakhuizen binnenvallen, stunts uitvoeren, een toren beklimmen, enz. Maar halverwege het spel worden de opdrachten plots moeilijker, waardoor het tempo compleet uit de game wordt gehaald. Vooral de stealth-missies zijn erg enerverend. Tijdens een missie kun je niet saven, dus wanneer je op het laatste moment ontdekt wordt en enkele supersoldiers je leven vroegtijdig beëindigen, mag je terug herbeginnen.

Wanneer je de game voor de eerste maal speelt, is het aan te raden eens de tutorial te doorlopen. Deze is handig en ook heel grappig. De verteller schudt de ene oneliner na de andere uit zijn mouw :The red dot on the heigt meter is you, the blue one is your target. So this is the time to selftest your colorblindness. Heh-heh. Okay of Use your compass and height meter to find your next target. If you can’t find it, I can’t help you. Unplug the machine and walk away.

Naast het hoofdspel bevat de game vele extras. Trainingsmissies die je unlockt, production art, ingame cinematics; Je kunt zelfs een mini-game,pinhead bowling, spelen. Hier moet je over de bowlingbaan zwieren om zoveel mogelijk kegels omver te zwieren. Dit is ook de enige optie in het spel die je met meerdere spelers kunt spelen. Voor de rest bevat de game geen multiplayermode, logisch ook, want Spiderman is uniek ! :)

Spiderman The Movie is een leuke game waar je zeker enkele uren zoet mee zal zijn. Als je genoten hebt van de film, kun je dit spel eens proberen. Als de developers de game wat beter hadden uitgewerkt, kon dit zeker een topper worden, maar totdat die er is, zullen we het met deze game moeten stellen. Toch is dit verplichte kost voor echte spidermanfans!

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Spider-Man: The Movie
geplaatst in: Activision, PS2, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply