gaming sinds 1997

Spirit, The

Ex agent Denny Colt kruipt uit het graf om terug te keren naar de stad die hij lief heeft en de misdaad te bestrijden. Als zijn alter ego, The Spirit, kan hij zaken doen die gewone agenten niet kunnen en met zijn kracht om bijna onmiddellijk te genezen van eender welke wond is hij een man om rekening mee te houden. Hij is niet de enige met deze kracht echter, zijn aartsvijand, de Octopus, kan raar genoeg eveneens bijna onmiddellijk genezen en wanneer het duidelijk wordt dat de Octopus bezig is met iets groots lijkt een finaal gevecht tussen de twee onvermijdelijk.

The Spirit is geregisseerd door Frank Miller die we kennen van Sin City. Spijtig voor ons is die andere regisseur van Sin City, Robert Rodriguez, ditmaal niet present en het resultaat is duidelijk: verschrikkelijk. Waar Sin City’s speciale stijl perfect was voor de film lijkt het hier wel alsof we een slechte tekenfilm aan het bekijken zijn. Het acteerwerk is compleet over de top, Frank Miller mislukt compleet om de duistere atmosfeer te creëren en we blijven over met slechte grappen, acteerwerk dat niet werkt en een film die je best kan missen als kiespijn.

Er zijn betere superhelden films en er is totaal geen reden om The Spirit niet naar de hel te sturen. Technisch gezien is deze Blu-ray wel in orde trouwens

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags:


Leave a Reply