gaming sinds 1997

Star Fox 64 3D

Star Fox 64 is al jaren en jaren oud, maar wie met nostalgie terugdenkt aan zijn of haar Nintendo 64 en nog ‘s in het klein en in 3D dat intergalactische avontuur wil herbeleven kan nu terecht op de Nintendo 3DS voor de remake.

De inhoud van het spel is eigenlijk niet veranderd, dus ook het verhaal is net hetzelfde als toen. De planeet Corneria en bijhorende bevelhebber General Pepper worden in een hoekje gedrumd wanneer de slechterik Andross beslist die aan te vallen. Het is dan ook aan Star Fox en diens leider Fox McCloud om de meubelen te redden en wraak te nemen op Andross voor de dood van zijn vader.

Je speelt dus met wat vreemde personages, maar dat houdt niet tegen dat ze leuk om te volgen zijn vooral dankzij een stevige dosis persoonlijkheid en het verhaaltje dat lekker lineair verder kabbelt. Uiteindelijk draait het echter wel om de actie en die zit strak ineen. De controls werken zoals ze moeten: eenvoudig maar perfect afgesteld om de nodige functies te vervullen en de tegenstanders precies uit de lucht te knallen of je objectieven uit te schakelen. Wie dat wil kan kiezen om te sturen door de 3DS zelf te bewegen, maar na een tijdje schakel je al snel terug naar meer conventionele methodes.

Verrassend voor mij was dat het spel uitdagender en dieper bleek dan gedacht. Wie liever niet bij het handje wordt gehouden maar integendeel de topscores en medailles wil binnenrijven moet wel degelijk het spel in de vingers hebben en weten wat ze doen. Slaag je erin om in alle 15 levels de hoogste score te halen, dan krijg je een nog moeilijkere setting waarin je weer nieuwe medailles kan behalen. De herspeelbaarheid is dan ook hoog, toch voor een spel dat al bij al erg lineair is, en dat is ook nodig want ervaren gamers blazen hier op een paar uur door. De grote variatie in de missies (je zal allesbehalve alleen in je ruimteship kruipen) doet de rest!

Er is ook een multiplayermodus voor wie even een pauze wil van de campagne. Je wordt beperkt tot vier spelers en vier arena’s, maar het resultaat is wel een geslaagd intermezzo voor wie even wil ontspannen en bovendien kan je het met één cartridge doen. Enkel nog drie vrienden met een 3DS vinden dus!

Grafisch moet je je niet verwachten aan een wonder. De stijl van vroeger is er nog steeds en dat betekent eerder de hoekige en erg typische objecten en werelden, maar dan met een scherper en kleurrijker likje verf. Het werkt echter wonderwel met 3D, iets wat natuurlijk ook heel goed van pas komt in een spel waarin dieptezicht belangrijk is.

Al bij al is deze remake dus geslaagd te noemen. De campagne is nog steeds erg gevarieerd en ook de gameplay heeft de tand des tijds weten te doorstaan. Het biedt zowel een uitdaging als een toegankelijk spelletje voor de kinderen en de toevoeging van 3D biedt iets extra in een game waarin je de ruimte mag verkennen. Dat je ook nog ’s met één versie met zijn vieren kan multiplayeren is een eenvoudig maar meegenomen extraatje. Aanradertje toch voor de nostalgici onder ons.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Star Fox 64 3D
geplaatst in: 3DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply