gaming sinds 1997

Star Fox Command

De rijpere gamers onder ons, en daar tel ik mijzelf vanwege een misplaatste en vroegtijdige midlifecrisis even niet bij, zullen zich de Star Fox-reeks zeker nog herinneren uit het gouden tijdperk van de Super Nintendo en iets later de Nintendo 64. We hebben al veel series een comeback zien maken op de DS en nu vervoegt ook Star Fox Command die trend.

Piloot Fox McCloud en zijn team zijn na het redden van de wereld bezig met meer wereldse zaken, wanneer plots een nieuwe vijand opduikt die het heelal wil overnemen. Het verhaal wordt daarna mooi uitgesponnen; je kan zelfs keuzes maken die je bij het herspelen andere missies, personages en eindes zullen opleveren, maar langer dan een handvol uurtjes zal je er niet mee bezig zijn.

De gameplay deelt zich op in twee aspecten. Je zal eerst in een soort strategische map je schip een bepaald aantal beurten moeten navigeren, zodat je je aanvallers kan uitschakelen of bepaalde doelen kan verdedigen. Eens er dan een ontmoeting plaatsvindt met de tegenstanders, wordt er overgeschakeld naar een eenvoudige, maar actievolle 3D-shooter waarbij je meestal een aantal scheepjes moet afknallen, een commandoschip dient uit te schakelen of waarbij je een kruisraket moet onderscheppen. Een aantal meer uitdagende boss fights even terzijde gelaten is de moeilijkheidsgraad echter niet al te uitdagend, dus verwacht je aan een wel erg simpele arcade flight sim, geen geavanceerde simulatie.

Je schip bestuur je overigens met je stylus en ik moet toegeven dat het me toch wat tijd heeft gekost vooraleer ik die keuze kon appreciëren. Sturen doe je door over het schermpje te bewegen, rollen door wat snel heen en weer te krassen en je kan ook nog wat andere zaken uitvoeren (bijvoorbeeld heel snel draaien) door ergens te klikken. Pluspunt is alvast dat het hele handeltje heel snel en precies reageert, zodat het nergens frustrerend wordt.

De graphics, in 3D voor de gelegenheid, zijn voor de DS best knap. Zowel de modellen als de omgevingen zijn mooi in beeld gebracht en bieden voldoende variatie. Ook de handgetekende tussenscènes waarmee het verhaal wordt verteld hebben een charmante touch. Daarom is het ook niet erg dat de dialogen niet werden ingesproken. De muziek is passend en kwalitatief.

Heb je de campagne afgerond, dan kan je nog online gaan verderspelen met maximaal vier spelers of gewoon bij je thuis tegen vijf vrienden, die overigens geen extra versie van het spel dienen te hebben. Alles blijft heel simpel en veel spectaculairs hoef je niet te verwachten.

Heel veel meer valt er over Star Fox Command niet te vertellen. Je krijgt een degelijke space shooter met een originele en geslaagde besturing via het touchscreen, die overgoten is met een strategisch sausje, knappe 3D-graphics en een presentatie zoals het hoort van een toptitel. Star Fox Command is een aangenaam tussendoortje voor wie houdt van eenvoudige, maar leuke spelletjes.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Star Fox Command
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply