gaming sinds 1997

Star Wars: Bounty Hunter

In Star Wars: Bounty Hunter kruip je in de huid van Jango Fett, één van de meest interessante personages uit Episode 2. In Episodes 5 en 6 was Boba Fett reeds een superpopulair personage, en George Lucas had na het fiasco met Jar Jar Binks duidelijk nood aan een sterk figuur om de oude fanbase niet kwijt te spelen. Daar kwam dan Jango Fett op de proppen, de “vader” van de kloon Boba.

In Bounty Hunter krijgen we dus de kans om de rol van deze zwaarbewapende huurmoordenaar te spelen. Tevens krijg je tijdens de loop van het spel wat antwoorden op vragen die zich tijdens Episode 2 voordeden, zoals hoe hij in contact kwam met Count Dooku en hoe hij het model werd voor de latere Clone Armies!

Vlak na de gebeurtenissen op Naboo starten we als Jango, die zich aan het uitleven is met het opsporen van allerlei tuig voor geld. Gedurende het spel krijgen we 18 missies voorgeschoteld, waarin het neerknallen van allerlei baddies centraal staat. Dit om aan Darth Tyranus te bewijzen dat we wel degelijk de beste bounty hunter in het universum zijn! Uiteraard gebeurt dit alles nog zonder te weten dat dit uiteindelijk zal leiden tot het uitverkoren worden tot model van de clone armies.

Het spel is redelijk standaard: rondlopen in third person view en alles wat beweegt neerknallen, gaande van verscheidene types van aliens tot rivaliserende bounty hunters, die liever je kop op een spies willen zien. Je bent weer echt geliefd in dit spel …

Grafisch is het alvast niet echt speciaal: tegenstanders die in slechts enkele types zijn opgedeeld, omgevingen die er allemaal relatief hetzelfde uitzien en zelfs textures die steeds herhaald worden. Dit geldt ook voor het gebruikte kleurenpalet, dat gaat van bruintinten over grijs tot zelfs puur wit!

Het enige lichtpunt komt van Jango’s figuur zelf met zijn flashy harnas en een wapenarsenaal waar zelfs heel Saddam’s leger een puntje aan kan zuigen! Double-blasters, thermische granaten, sniper rifles, dart en theter guns, granaatlanceerders, lasergeweren, … alles is er, tot zelfs het populaire jetpack. Het is echt een plezier om Jango te besturen, zeker als je weet hoe simpel de controls in elkaar zitten. Zelfs de meest onervaren gamer zal binnen de kortste keren kunnen rondvliegen met onze vriend en tegelijkertijd baddies uit de lucht knallen.

Ook het auto-aim systeem werkt zeer goed en het is zelfs aan te raden, want zelf proberen te mikken is niet echt om over naar huis te schrijven. Het camerastandpunt maakt het soms allesbehalve makkelijk om je tegenstanders in het vizier te krijgen.

Naast de hoofdobjectieven van het spel krijg je verscheidene subobjectieven die je kan uitvoeren. Deze bestaan meestal uit het opsporen van bepaalde gezochte misdadigers, deze gevangen nemen en als bonus worden dan verborgen extra’s vrijgegeven. Deze extra’s zijn echter niet de moeite waard als je ziet wat je ervoor moet doen. Waar de controles over het algemeen heel eenvoudig zijn, is het capturen van zulk een extra (bounty) een ware hel. Klik op een knop, target, klik op andere knop, schiet, klik op een knop, klik weer op een andere knop … een mens zou voor minder gewoon alles afknallen dat beweegt.

In het algemeen kan men zeggen dat Bounty Hunter rechtuit een spel is waar je niet te veel achter moet zoeken. Rondlopen en schieten is vaak je enige bekommernis, wat in het begin erg leuk is, maar na een tijdje toch gaat vervelen. Dit alles speelt zich dan nog af in een omgeving die je niet echt inspireert om wat extra te doen. Een gemiste kans dus om een goeie Star Wars titel voor de consoles te brengen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Star Wars: Bounty Hunter
geplaatst in: LucasArts, PS2, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply