gaming sinds 1997

StarCraft II zou in de toekomst wel eens gratis-te-spelen kunnen worden

Dustin Browder van Blizzard heeft geopperd dat hun RTS StarCraft II wel eens een gratis-te-spelen model zou kunnen hanteren in de toekomst. Dat wordt gerapporteerd door Pcgamesn.

Browder die een belangrijke designer is van de game antwoordde dit op een vraag tijdens een panelgesprek op het Valencia eSports Congress. Bekijk dit zeker niet als een bevestiging dat het eraan komt, maar het zou het spel wel helemaal kunnen open gooien en de multiplayercomponent nog groter maken dan het al is.

In vergelijking met veel andere populaire eSports van dit moment (denk aan League of Legends bijvoorbeeld of het oude Counter Strike) moet je voor StarCraft immers nog altijd centjes neertellen. De gedachtegang is dat hoe meer mensen het spel spelen, hoe meer mensen geïnteresseerd zullen zijn in het bekijken van de pro gamers. Het grootste probleem is dat het spel niet ontworpen is om er op een andere manier geld aan te verdienen dan door gewone verkopen. Je kan moeilijk units apart gaan verkopen bijvoorbeeld.

Waarschijnlijk zou deze stap pas echt bekeken worden wanneer het derde deel reeds goed en wel op de markt is en er andere manieren worden gezocht om de basis van spelers uit te breiden. Toekomstmuziek dus!

gerelateerd spel: StarCraft II: Heart of the Swarm
geplaatst in: Blizzard, Nieuws, PC
tags: , , ,


Leave a Reply