gaming sinds 1997

Steam gaat meer bieden dan enkel games in de toekomst

Valve heeft officieel laten weten dat ze begin september hun Steam-platform zullen uitbreiden en niet langer alleen games zullen aanbieden. Je zal in de toekomst dus ook andere software kunnen kopen, downloaden en gebruiken via Steam.

Welke software precies zal worden verkocht is niet duidelijk, maar dat het breed zal gaan lijkt nu al bevestigd. Zo zullen de titels onder meer in categorieën zoals productiviteit en creativiteit vallen. Verwacht je dus maar aan programma’s voor het maken van video’s en dergelijke meer. De software zal ook gebruik kunnen maken van de Steamworks features zoals automatische updates en het bewaren van data in de cloud. Het lijkt wel een concurrent voor Apple en Microsoft te gaan worden zo.

Many of the launch titles will take advantage of popular Steamworks features, such as easy installation, automatic updating, and the ability to save your work to your personal Steam Cloud space so your files may travel with you.

Mark Richardson van Valve liet weten dat de uitbreiding er komt op vraag van klanten. Gamers doen immers meer dan enkel spellen spelen en vroegen naar meer mogelijkheden en software met de voordelen van het Steam-platform. Bij deze wordt deze vraag ingewilligd.


geplaatst in: Nieuws, PC, Valve
tags: , , ,


Leave a Reply