gaming sinds 1997

Steel Diver

Aan de marketingcampagne van Steel Diver zal het niet liggen want we worden ermee om de oren geslagen deze week. Of de verkoopscijfers op het einde van het jaar positief zullen zijn hangt eerder af van de gameplay, en die is nog een stuk magerder dan onze verwachtingen.

Je kiest tussen één van drie beschikbare duikboten die naar bekende spelletjestraditie verschillen op enkele cruciale aspecten. Niet dat het in de praktijk veel uitmaakt, maar er is eentje die snel maar minder krachtig is, eentje die heel sterk is en over veel vuurkracht beschikt, en tenslotte ook een onderzeeër die ergens tussen de twee dobbert.

Je bestuurt je vaartuig tijdens missies die van links naar rechts afgewerkt worden zodat je je soms een ongelooflijk onhandige versie van Mario voelt, maar dan in een veel saaier spel met onhandige controls. Met twee sliders – eentje voor hoe diep je wil gaan en eentje voor hoe snel – bestuur je via de stylus je boot en hou je rekening met het feit dat je in het water ligt en dus wat verder drijft na het stoppen. Je krijgt op die manier wel het gevoel op weg te zijn met een groot gevaarte, maar dat maakt het er niet flitsender op.

De bedoeling is dat je navigeert tussen mijnen, rotsen en moeilijke doorgangen, eventuele lekken dicht door erop te klikken met je stylus en torpedo’s afvuurt om dieptebommen, vijandige torpedo’s en schepen uit te schakelen. Een heel eenvoudig concept dus en ondanks een erg schattig 3D-effect zal je je al snel vervelen of gewoon gefrustreerd raken van de logge controls en een onnodige tijdslimiet.

Veel meer is er niet eigenlijk. Je kan nog een variant op Zeeslag – meh – uitproberen en ook uit je periscoop kijken, ronddraaien met je 3DS om rondom je heen te kijken en torpedo’s af te schieten en er zijn time trials voor wie daar nood zou aan hebben.

In tijden van iPads, downloadable games voor 1 euro en allerlei smart phones met veel leukere games is een veel hogere prijs betalen voor deze Steel Diver eigenlijk een beetje gekkenwerk. Er is an sich niks mis mee, maar meer dan een uur zal je je hier niet mee bezighouden of het moest zijn dat je een absolute obsessie hebt met duikboten.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Steel Diver
geplaatst in: 3DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply