gaming sinds 1997

Stoked: Big Air Edition

Stoked was een tijdje geleden al verkrijgbaar in de U.S. maar kon toen weinig indruk maken ondanks wat potentieel. De uitgever besliste dan maar om een betere versie te maken en die ook in Europa op de markt te gooien onder de titel Stoked: Big Air Edition. De verschillen zijn vooral te vinden in de verbeterde gameplay-elementen en het toevoegen van twee extra bergen om je tricks op uit te voeren.

We laten even in het midden of de originele release eigenlijk niet al deze zaken reeds had moeten hebben, want ontwikkelaar Destineer heeft duidelijk werk gemaakt van hun update. Dit is een erg genietbaar snowboardspel geworden dat fans van het genre voor een goed tijdje zoet zal houden.

Het eerste wat me beviel waren de controls, die zijn strak en vooral niet te ingewikkeld om te leren. Je zal dus al snel aan het werk kunnen en je eerste tricks plaatsen in de sneeuw. Bovendien zullen gamers die graag het onderste uit de kans halen nog best wat uitdaging vinden na de eerste uren wennen aan het spel. Diepgang genoeg en dat vind je ook terug in de content.

Er zijn heel wat diverse locaties en wie iets van snowboarden afweet zal zonder twijfel blij zijn dat je kan kiezen voor bekende namen uit de sport en je ook de nodige merken kan kopen voor zowel je kledij als de boards. Je personage wordt steeds beter, je verdient meer ervaring, speelt nieuwe opdrachten en locaties vrij en er zijn sponsors om je uit te dagen met opdrachten zodat je het gevoel krijgt de “coolest kid on the slope” te zijn.

Het grootste probleem is dat er in dit spel wel leuk geboard kan worden, maar dat er weinig opwindends gebeurd. Het ontbreken van een echt verhaal zorgt dat je nooit het gevoel krijgt ergens naartoe te moeten en de variatie aan activiteiten is relatief beperkt, ook al vind je de Challenges overal verspreid (en handig genoeg ook via de menu’s).

Meestal moet je als opdracht echter bepaalde tricks of jumps uitvoeren met wat andere zaken errond gehangen, en worden vervolgens dezelfde opdrachten op verschillende bergflanken herhaald. De enige afwisseling zit in het racen, maar dat is naar mijn gevoel een stuk minder goed uitgewerkt. Kortom, ontspannend en vrijblijvend, maar weinig spannend of verrassend na een paar uurtjes.

De presentatie zit snor, met passende songs en graphics die nooit in de weg zitten van de ervaring en vooral tijdens steilere afdalingen je een lekker gevoel van snelheid geven. Iets wat we alleszins willen terugzien in meer games is het weersysteem en de dag en nachtcyclus. Op die manier worden de locaties als het ware verdubbeld en krijg je telkens een vers laagje verf over bergen die je al vaker gezien hebt. Ze beïnvloeden ook de uitdagingen zelf zodat er toch iets meer afwisseling komt.

Stoked: Big Air Edition is een erg degelijk spel met goeie gameplay en zal fans van het genre zeker bekoren. Maar een SSX is het niet. Daarvoor is het te weinig opwindend en zijn de uitdagingen niet afwisselend en geïnspireerd genoeg. Misschien toch beter wachten op de reboot van die laatste? Voor de prijs van deze Stoked moet je het echter niet laten.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Stoked: Big Air Edition
geplaatst in: NamcoBandai, Reviews, X360
tags: , ,


Leave a Reply