gaming sinds 1997

Super Princess Peach

Bowser is er eindelijk in geslaagd: hij heeft Mario en Luigi gevangen genomen! Na zelf talloze keren gered geweest te zijn, vindt Princess Peach het haar plicht om eindelijk eens een tegenprestatie te leveren.

In het kort is het bovenstaande de verhaallijn voor Nintendo’s nieuwste platformgame. Natuurlijk kan een verhaallijn ons niet veel schelen, zolang de gameplay maar in orde is. En ik zal het al maar verklappen: die is in orde!

De reden dat ik de originele GBA kocht was om klassieke 2D-platformgames te kunnen spelen. Ik hield van de Super Mario-serie en de 3D-games konden mij niet veel schelen. Althans niet op een handheld. Met Super Princess Peach keert Ninteno terug naar dit ‘oude’ gametype en voegt een paar leuke features toe die de klassieke gameplay innoveren zonder de originele stijl te raken.

Princess Peach springt rond en kickt ass door acht gebiedenn, gevuld met verschillende stages die een toenemende moeilijkheidsgraad hebben. Het is zoals de originele Mario-games, maar met een ander hoofdpersonage. Love it!

Peach heeft een parasol die ze gebruikt om van de volgelingen van Broweser af te geraken, maar de DS zorgt voor een paar nieuwe features. Peach heeft emoties en die kan je ook ingame inzetten. Als je speciale edelstenen verzamelt of vijanden absorbeert met haar parasol, kan je ‘vibes’ creëren die haar emoties kanaliseren om dingen te doen die je normaal niet zou kunnen doen, zoals vliegen door de lucht, bruggen verbranden of planten laten groeien.

Het bovenste scherm geeft het eigenlijke spel mooi weer met de gewoonlijke heldere kleuren en goed gedetailleerde beelden, terwijl je op het onderste scherm de vibes van Peach kunt activeren. Super Princess Peach heeft een heel simpel, maar handig besturingssysteem.

Het geluid is deftig met muziek die niet stoort en de beelden zijn precies wat je zou verwachten van Nintendo.

Wel, er valt weinig meer over de game te zeggen. De gameplay is effectief in zijn eenvoud en fans van dit soort games zullen zeker genieten van de toegevoegde mogelijkheden die de DS met Princess Peach in petto heeft. Move over Mario, Princess Peach is here to kick ass!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Super Princess Peach
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply