gaming sinds 1997

Super Street Fighter IV

Nog geen jaar geleden bracht Capcom de langverwachte koning der vechtspellen Street Fighter IV uit. Deze beat-em up keerde terug naar zijn geliefde roots en toverde nog het een en ander uit zijn mouw. De game werd zowel door de pers als door de gamers goed onthaald en dit vertaalde zich ook naar de verkoopscijfers. Capcom bouwt verder op het succes van Street Fighter IV en introduceert nieuwe personages, arena´s en combo´s in Super Street Fighter IV.

Waarom Capcom besloten heeft deze ‘update’ op een schijfje te printen in plaats van deze aan te bieden als DLC zullen we nooit weten, maar het €40 prijskaartje zal er waarschijnlijk iets mee te maken hebben. Super Street Fighter IV biedt genoeg nieuwe content aan, maar voor zij die de voorganger hebben en geen hardcore fan zijn zie ik geen enkele reden om over te schakelen. Uiteraard, indien je SFIV nog niet hebt, dan is deze game zeker je geld waard en mag je wat percentjes bij de score optellen.

De grootste vernieuwing in SSFIV is ongetwijfeld de toevoeging van maar liefst tien nieuwe personages, gaande van volledig nieuw ontworpen kerels tot oudstrijders uit voorgaande delen. Dit brengt de op zich al indrukwekkende cast naar 35 speelbare personages, wat enorm veel tijd van je zou eisen mocht je ze stuk voor stuk moeten unlocken. Capcom heeft gelukkig zelf voor jou wat uren in de game gestoken en de volledige cast vrijgespeeld, zodat je vanaf de eerste speelsessie je geliefde personage kunt kiezen.

De game bevat acht ‘gerecycleerde’ strijders, namelijk T.Hawk, Dee Jay, Cody, Guy, Adon, Dudley, Makoto en Ibuki. Daarnaast zitten er ook twee volledig nieuw ontworpen personages in de game. Hakan is een Turkse vechter die zichzelf tijdens een gevecht kan insmeren met olie – lekker geil – om wat extra kracht achter zijn aanvallen te zetten. Juri is dan weer een Koreaanse Taekwondo specialiste, met een bionisch oog dat haar vechtkunsten naar een hoger niveau brengt. Wat me wel opviel aan Juri waren de gelijkenissen met andere personages. Je zou kunnen zeggen dat ze een mix is van Morigan van Darkstalkers met Hwoarang van Tekken.

Volgens Capcom zijn er op gameplaygebied kleine aanpassingen en tweaks aangebracht, maar ik moet zeggen dat ik daar absoluut niets van heb gemerkt. Waar Capcom wel iets aan gedaan heeft zijn de persoonspecifieke Ultra combo´s. Voortaan heeft elk karakter twee indrukwekkende Ultra´s, met de bijbehorende toeters en bellen.

Voor de veteranen onder jullie: maak je klaar om nostalgie naar het volgende niveau te tillen, want Capcom heeft de befaamde bonusstages, waar auto´s en olievaten het onderspit moeten delven, opnieuw geïntroduceerd. Hallelujah! Maar ook op multiplayer gebied zijn er enkele nieuwigheden te vinden. Team Battle is een van de nieuwe modi, waarbij je met maximaal acht spelers elkaar in team te lijf gaat.

Op audiovisueel vlak is er niets veranderd. De game ziet er nog steeds even goed uit, ademt een leuke en unieke sfeer uit en bevat een catchy soundtrack. Wat me wel meer irriteerde dan normaal was de introstem. Nu ja, misschien heb ik gewoon een slechte dag.

Zoals ik al zei, als je Street Fighter IV al hebt zie ik niet in waarom je deze zou moeten kopen. Indien SFIV destijds net niet de top vijf van je verlanglijstje gehaald had, dan is het nu zeker het moment om Super Street Fighter IV te kopen. Maar het blijft een spijtige zaak dat dit niet als DLC wordt aangeboden voor wie de originele game al heeft!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Super Street Fighter IV
geplaatst in: Capcom, PS3, Reviews
tags: ,


Leave a Reply