gaming sinds 1997

Supernatural – Seizoen 7

supernatural-s7Seizoen 6 eindigde met een Castiel die alle zielen uit het vagevuur in zich opgenomen had en daardoor evenveel kracht had als God, en zich daar dan ook naar begon te gedragen. Hij had echter beter de kleine lettertjes gelezen want zoals je had kunnen vermoeden is Castiel niet God en als dusdanig heeft hij nogal moeite om hiermee om te gaan. En daarmee zitten we gelijk in het begin van seizoen 7 waar de broertjes Winchester eerst moeten omgaan met een doorgedraaide Castiel, om vervolgens te merken dat de muur in Sam’s brein compleet weg is en hij op zijn beurt dan weer doordraait vanwege Lucifer die hem constant ligt te irriteren.

Naast het opsporen en doden van allerlei monsters wordt er dit seizoen ook nog een nieuwe vijand geintroduceerd: de Leviathan, wezens die door God waren opgesloten in het vagevuur maar nu dankzij Castiel vrij rondwaren op Aarde en allesbehalve leuke plannen hebben met de mensheid. En aangezien niemand ze ooit in het verleden heeft tegengekomen is er ook niets bekend over hoe ze gedood kunnen worden. Nog maar eens een “challenge” voor de broertjes Winchester erbij!

Seizoen 7 van Supernatural is zowaar een van de beste tot op heden, en dit omdat veel zaken op een verse manier gecombineerd worden en het nooit saai aanvoelt. De verhaallijn omtrent Lucifer en de engelen (inclusief Castiel) wordt mooi afgerond en komt regelmatig nog eens naar voren telkens dit noodzakelijk is, het aloude monsterjagen wordt weer eens opgerakelt om wat afwisseling te brengen, en we krijgen er ook nog eens een compleet nieuwe vijand bij om als middelpunt van het seizoen te dienen. Tel daar nog de nodige humor alsook links naar allerlei bekende andere series en films bij en je hebt zowaar een van de beste series te pakken die op dit moment bestaan!

Ieder ander zou al snel het gevoel krijgen dat zaken herbruikt worden, maar maker Eric Kripke slaagt er wonderwel in om het geheel ten allen tijde bij elkaar te houden en het nog verfrissend te laten voelen ook. We kunnen maar 1 ding zeggen: als je niet afkerig staat tegen wat bovennatuurlijks dan is Supernatural zonder twijfel de beste TV-serie die er op dit moment te zien is en seizoen 7 combineert zowat alle elementen die de show tot op heden zo’n succes gemaakt heeft!

Qua beeld en geluid is er weinig slechts te zeggen. Compressiefouten hebben we niet opgemerkt, het ziet er allemaal scherp uit en ook al zouden we een Blu-ray versie (met hoge definitie) wel kunnen appreciëren, de DVD is ook zeker deftig te noemen.

Qua extra’s krijgen we 3 audio commentaartracks, 7 regisseurs die hun ervaringen bij Supernatural delen, een feature waarin de muzikanten iets gelijkaardigs doen, verwijderde scenes, een gag reel, en een stukje waarin Jensen Ackles zijn zangkunsten laat bewonderen.

box-supernaturals7

Onze Score:
9.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags: ,


Leave a Reply